26 / 06 / 2024

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki 'deprem riski var' diyerek, dört bölgeyi uyardı!

Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, gelecek zamanda Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde deprem riskini işaret ederek "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz" diye konuştu.



Yüksek inşaat mühendisi, mimar ve deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Siirt'te İl Milli Eğitim Konferans Salonu'nda dgerçekleşen "Siirt Uluslararası Yeni Nesil Gençlik Söyleşileri ve Deprem Sempozyumu"na katılarak konuştu. Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de ve dünyada yaşanan depremlerle ilgili bilgiler verdi.

Yoshinori Moriwaki, önümüzdeki süreçte Doğu Anadolu Fay Hattı'nın ilerisinde bir deprem riski bulunduğunu ifade ederek, "Bingöl, Karlıova, Muş, Bitlis, bu bölge diye söyleyebiliriz." diye ifade etti.

Siirt'in birinci derece deprem bölgesinde yer aldığını ancak kentte 7'den büyük bir depremin yaşanmadığına işaret eden Yoshinori Moriwaki, bundan sonra da kentte büyük bir deprem beklenmediğini belirtti. 

BİNALARIN YARISI İZİNSİZ

dunya.com'da yer alan habere göre; Yoshinori Moriwaki, Türkiye'de "Deprem Dede" olarak tanınan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın, "Deprem öldürmez, bina öldürür." sözünü anımsatarak, bu söze katıldığını diye kaydetti. Yapı denetim sistemiyle ilgili bilgi veren Yoshinori Moriwaki, 6 Şubat 2023'teki Kahramanmaraş merkezli depremlerde bu sistemden geçen binaların hasar gördüğünü fakat çökmediğini gördüklerini söyledi. 

Japon Uzman Yoshinori Moriwaki deprem riski var diyerek, dört bölgeyi uyardı!

EGE'DE ASIL FAY KIRILMADI

İstanbul depremine karşı kentten ayrılmayı planlayanlara seslenen Moriwaki, "Öncelikle Ege'ye gidiyor. Öte yandan, Moriwaki, deprem sıklığının 2019 yılından bu zamana kadar Türkiye'de fazla olduğunu kaydederek ülke geneli bilinçlendirme faaliyetlerine de bir şekilde hız verilmesi gerektiğini ifade etti "Kabul etmek lazım 'Allah korusun tekrar gelmesin' değil, 'Allah korusun tekrarı kötü olmasın' demeli yani deprem gelebilir, hazır olmak lazım" ifadelerini kullandı. 

TÜRKİYE'DE YER ALAN EN BÜYÜK FAY HATTI NEREDE BULUNUYOR?

Türkiye'nin en büyük fay hattı nerede? KAF, 1100 kilometre uzunluğunda yer alan sağ yönlü ve doğrultu atımlı aktif fay hattı anlamına gelmektedir. Yaklaşık olarak Van Gölü'nden Saros Körfezi'ne kadar olan bu tüm Kuzey Anadolu bölgesini de kesiyor. Ayrıca, fay hattı, tek bir faydan oluşmamakta ve çok fazla parçadan oluşan bir fay zonu şeklinde yer alıyor.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı!  Bir il için 'fay kırılmadı' dikkat edilmeli...

Japon deprem uzmanı 3 bölgeyi uyardı! Son dakika açıklaması!

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki Kahramanmaraş ile Japonya depremlerini kıyaslayarak uyardı!

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli


Geri Dön