04 / 05 / 2024

Jeep'ten 4 yeni elektrikli araç müjdesi!

Jeep'ten 4 yeni elektrikli araç müjdesi!

Stellantis bünyesinde bulunan arazi aracı üreticisi Jeep, elektrikli otomobillere ağırlık vermek için çalışmalarını hızlandırdı.



SUV dünyasının önemli isimlerinden bir tanesi olan marka, "4xe Day" olarak isimlendirdiği bir etkinlik kapsamında geleceğe yönelik planlarını paylaştı. İki yeni modelin üzerindeki örtüyü kaldıran Amerikalı marka, 2025'e kadar elektrikli model atağını sürdüreceğinin sinyalini verdi.

Jeep, yeni elektrikli SUV modelleri için düğmeye bastı! 

Amerikalı arazi aracı üreticisi Jeep, 2025 sene sonuna kadar dört yeni elektrikli model tanıtacağını duyurdu. Bu kapsamda tamamen elektrikli Recon modelini tanıtan Jeep, Avrupa için özel geliştirdiği Avenger EV modelinin de ön gösterimini gerçekleştirdi.

FCA ve PSA'nın birleşerek Stellantis'i kurmasından sonra Stellantis bünyesine geçen Jeep, Wrangler 4xe plug-in hibrit modelinin başarısı sonrasında yeni elektrikli araçlar için yapılan çalışmaları hızlandırıldı. Markanın CEO'su Christian Meunier, tanıtacakları yeni modeller ile rakiplerinden ayrışacaklarını söyledi. 

Recon'un 2024'te ve Avenger'in da 2023'te satışa çıkacağını açıklayan Meunier, "Şu an için büyümeden daha çok doğru yolda ilerlediğimizden emin olmak istiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Jeep'in Ceo'su açıkladı: 2030 yılında Avrupa'da sadece elektrikli modeller satılacak!

Amerikalı markanın CEO'su Christian Meunier, 2030 yılında Avrupa'daki satışlarının tamamının elektrikli araçlardan oluşacağını, Amerika'da ise elektrikli araçların markanın satışlarının yarısı düzeyinde olacağını kaydetti.

Wagoneer modelinin ise yüksek menzil değerine sahip olacağı düşünülüyor. Yaklaşık 650 km menzil ile tanıtılacağı konuşulan model, 600 beygir güç ve 3.5 saniye 0-100 km/s hızlanma değeriyle dikkatleri üzerine çekecek gibi gözüküyor. Bununla birlikte Wagooner'ın da 2023 yılında ön siparişe çıkacağı açıklandı.


Geri Dön