29 / 04 / 2024

Jeff Bezos tahtını Asyalı iş insanı Gautam Adani’ye devretti!

Jeff Bezos tahtını Asyalı iş insanı Gautam Adani’ye devretti!

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde ilk üçe giren, ilk Asyalı milyarderi olan iş adamı Gautam Adani, şimdi de zenginler listesinde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından ederek dünyanın en zengin ikinci kişisi konumuna geldi. İşte, haberin detayları…



Adani Group’un başkan ve kurucusu olan Hintli iş adamı Gautam Adani, ABD'li e-ticaret devi Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından ederek dünyanın en zengin ikinci kişisi olarak listeye giriş yaptı. Bezos'un servetinin 145.8 milyar dolara düşmesinin ardından, Adani 146.9 milyar dolarlık servetiyle listede ikinci sırasına kuruldu. Birinci sırada ise 260 milyar dolarlık servetiyle Tesla ve SpaceX şirketlerinin kurucusu Elon Musk yer alıyor.

Analistler ise servet sıralamasındaki değişimin kalıcı olmayacağını ve Jeff Bezos'un servet kaybının büyük ölçüde bu yıl yüzde 26'dan fazla düşüş gösteren Amazon hisselerine bağlı olduğunu düşünüyor.

İlk kez bir Asyalı iş adamı listenin en üstünde hakimiyeti kırdı!

Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre yıla 14'üncü sıradan başlayan ve zenginler listesinde basamakları birer birer atlayan Adani’nin kurucusu olduğu Adani Enterprises Ltd. hisseleri bu hafta rekor seviyeye yükseldi.

Diğer taraftan, Adani Group’un bünyesine bağlı şirketler 2020'den bu yana yüzde 1000'den fazla büyüme gösterdi.

2022’nin Şubat ayında en zengin Asyalı iş insanı olarak Hindistanlı Mukesh Ambani'yi geride bırakan Adani, son iki ayda Bill Gates ve Fransız Bernard Arnault'u da listede solladı. Bu gelişmeyle, ABD'li teknoloji girişimcilerinin hakim olduğu servet endeksinin en üst sırasında ilk kez bir Asyalı iş adamı öne çıkıyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön