15 / 05 / 2024

Jeff Bezos tahtını Asyalı iş insanı Gautam Adani’ye devretti!

Jeff Bezos tahtını Asyalı iş insanı Gautam Adani’ye devretti!

Bloomberg Milyarderler Endeksi’nde ilk üçe giren, ilk Asyalı milyarderi olan iş adamı Gautam Adani, şimdi de zenginler listesinde Amazon'un kurucusu Jeff Bezos'u tahtından ederek dünyanın en zengin ikinci kişisi konumuna geldi. İşte, haberin detayları…



Gautam Adani kimdir? Servetinin kaynağı nedir?

60 yaşındaki Adani, son birkaç yılını kömürden limanlara uzanan holdingini genişleterek, veri merkezlerinden çimento, medya ve alüminyum oksite kadar çok çeşitli alanlarda çalışma sahasına ulaştı.

 Adani’nin sahip olduğu şirketler grubu şu anda Hindistan’ın en büyük özel sektör limanı ve havalimanı işletmecisi, şehir gaz dağıtımcısı ve kömür madencisine sahip. Adani, çevreye zararlı politikası yüzünden, Kasım ayında dünyanın en büyük yenilenebilir enerji üreticisi olmak için yeşil enerjiye 70 milyar dolar yatırım yapma sözü vermişti.

Adani İmparatorluğu, kayda değer servet kazanımlarını körükleyen dünyanın en büyük holdinglerinden birine doğru evrildikçe, şirketin biranda hızlı büyüme konusunda endişeleri arttırdı. CreditSights bu ayki bir raporda Adani'nin anlaşmalarının ağırlıklı olarak borçla finanse edildiğini yazdı.

Sadece bu yıl servetine 60 milyar dolar ekledi!

Hindistan’daki bazı milletvekilleri ve piyasa gözlemcileri, Adani Gruba bağlı şirketlerde şeffaf olmayan hissedar yapıları konusundaki endişelerini de dile getirdiler. Diğer taraftan şirketin hisseleri 2020’den bu yana neredeyse yüzde bin oranında yükseldi. Gautam Adani sadece 2022'de, servetine 60,9 milyar dolar ekledi.  Adani ilk olarak Şubat ayında Mukesh Ambani’yi en zengin Asyalı olarak geride bıraktı. Geçen ay da Bill Gates’i geçerek listenin ikinci sırasına yerleşti.

BİM Salı aktüel ürünler kataloğu yayımlandı! İşte BİM aktüel ürünler 20 Eylül 2022 fiyat listesi

8 bin 9 bin TL değil ama emekliler promosyonun yanında bunu sakın kaçırmayın

2022’de suya yüzde 69,38, doğalgaza yüzde 50,4, elektriğe yüzde 35 zam geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön