27 / 04 / 2024

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası'ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, yıkım meydana getiren depremlerin ardından "Binalar bırakın son yönetmeliği 1975 veya 1995 yönetmeliğine uygun şekilde dahi yapılmış olsa bu kadar can kaybı yaşanmazdı" açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar...



6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından 48 saat sonra bölgeye giden Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, bulundukları incelemelerde ve izlenimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Deprem bölgesindeki yaklaşık 20 bin binada enkaz kaldırma çalışmalarının ancak bu sene tamamlanabileceğini aktaran Sinancan Öziçer, şehirlerin yeniden yapılanmasının ise 10 seneyi bulabileceğine dikkat çekti. 

Jeofizik Mühendisleri Odası ndan şok açıklama: Binaların temeli zemine bağlı tasarlanmamış ve yatay demirler eksik! 

Açıklamasında, "Depremden 48 saat sonra oradaydık. Limandaki yangın devam ediyordu. Çaresizliği gördük, herkes yardım istiyordu, panik ve feryat vardı. Ancak teknik olarak baktığımızda en dikkat çeken tespitim inşaatlardaki imalat hataları oldu. Hasarlı yapıların, enkazların içine girdik" ifadelerine yer veren Öziçer, binaların temelinin zemine bağlı tasarlanmadığına ve kolon ile kirişlerin birleşme yerlerinde yatay demirlerin eksik olduğuna vurgu yaptı.

İşte ayrıntılar...


Geri Dön