27 / 04 / 2024

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu. Justin Trudeau, yeniden seçilirse yabancılara ev satışını yasaklayacağını belirtti.



Kanada Başbakanı Justin Trudeau, seçimlerde yeniden göreve gelmesi durumunda emlak piyasasında atacağı adımı duyurdu.

Independent'ta yer alan habere göre; Justin Trudeau, Kanada'daki konutların satın alınabilirliğine yön vermek için yeniden seçilmesi halinde yabancı konut alıcılarına iki sene yasak getireceğini açıkladı. Kanada Emlak Birliği'nin (CREA) verilerine göre, ülkedeki konut piyasası, Kovid-19 pandemisinde senelik yüzde 16 arttı. Trudeau'nun liderliğindeki Liberal Parti'nin odağında yer alan konuların başında emlak sektörü ve konut fiyatları bulunuyor.

"YABANCILARA İZİN VERMEYECEĞİM"

Ontario eyaletinin Hamilton kentinde destekçilerine hitap eden Trudeau, "Evinizle ilgili fiyat savaşını spekülatörlere kaptırmamalısınız. Bir şeylerin değişmesinin zamanı geldi." dedi. "İnsanların yaşaması gereken evlere daha fazla yabancı varlık yatırılmasının engelleneceğini" diye konuştu.

Justin Trudeau: Yabancılara ev satışını yasaklayacağım!

AÇIK KAPI POLİTİKASI, DÜŞÜK FAİZ ORANI...

Kanada'da yatırımcılara ilişkin açık kapı politikası ve düşük faiz oranları sebebiyle Vancouver ve Toronto'daki gayrimenkuller, Kanada dışındaki alıcılar için giderek daha da cazip hale geldi. Kanada'da ikamet etmeyenler, ülkede daimi oturma izni bulunanlarla hemen hemen aynı haklara sahip. Söz konusu ülkede konut almak isteyen yabancıların yaklaşık yüzde 70'ini Çin, yüzde 4,6'sını ABD ve yüzde 3,6'sını Hindistan vatandaşlarından meydana geliyor.

CREA'ya göre, Kanada bir konutun ortalama fiyatı, geçtiğimiz sene yüzde 38'den fazla arttı ve Mayıs'ta 688 bin dolar olarak kaydedildi.

ABD'de yeni konut satışları Temmuz'da yüzde 1 arttı!


Geri Dön