17 / 05 / 2024

Kabul edildi! İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi geliyor!

Kabul edildi! İstanbul'a 2 bin 125 yeni taksi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısında, İstanbul genelinde çalışan ihtiyaç fazlası 1803 minibüs ve 322 taksi dolmuşun, taksiye dönüştürülmesi kabul edildi.



Kabul edildi! İstanbul a 2 bin 125 yeni taksi geliyor!

ENGELLİ BİREYLER SARI TAKSİ TARİFESİNİ, NORMAL VATANDAŞLAR YÜZDE 30 FAZLA ÜCRET ÖDEYECEK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan, İstanbul'da engelli birey sayısının 370 bin 430 olduğunu açıklayarak  "Bu taksi teklifini sadece engelli vatandaşlarımız için değil dezavantajlı olan tüm vatandaşlarımızın hizmetine sunmak istiyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucuna iki mahalleye bir taksi olacak şekilde 500 engelsiz taksinin İstanbul'da hizmet vermesini istiyoruz" dedi ve su sözlerle devam etti, "Ücret tarifesi ise engelli bireyler sarı taksi tarifesi ile kullanacaklar normal vatandaşlar ise yüzde 30 fazla ücret vererek kullanacaklar."

AKSU: "ENGELSİZ TAKSİ TEKLİFİNE OLUMSUZ'

Taksiciler Odası Başkanı Eyüp Aksu engelsiz taksi teklifi hakkında şunları söyledi: "Engelli bir vatandaşımızın taksiciler odasından bu tarz taksi istediğini rastlamadık. Avrupa ülkelerini inceledik. Amaç burada 5.000 taksi plakasının İBB tarafından verilmesinin önünün açılması. Bizim görüşümüz olumsuz"."

TAADDÜTLER YERİNE GETİRİLMEZSE ESKİ HATLARINA İADE

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Utku Cihan minibüsten taksiye dönüşecek araçların bize taaddüt vermesi gerekli dedi ve şu ifadelerle devam etti: "Araçla ve şoförlerle ilgili olacak. Bu taaddüttü yerine getirmezlerse alacağım karar gereği eski hatlarına iade edecekler bu dönüşüm hakkını kazananlar. Minibüsten taksiye dönüşecek aracın 8 artı 1 araç olarak hizmet vermesini istiyoruz. Bu araçlarda mutlaka güvenlik bölmesi olacak. Esnafımızın mağdur olduğu birçok olay var. İstanbulkart'a entegre olması gerekiyor. Şoförler 15 gün eğitim alacak. Eğitimi İBB verecek. Taksi dolmuşlardan herhangi bir şart istemeyeceğiz. Bunun için 30 günlük başvuru açacağız."

Avrupa'da gayrimenkul değerlerinde ve finansmanında düşüş endişesi!

Tarım Kredi indirimi bitiyor! Yetişen ayçiçek yağı, çay, şeker ve deterjanı ucuza kapacak! 30 Kasım 2022 fiyat listesi


Geri Dön