28 / 04 / 2024

Kadıköy sahiline Ulu Cami mi inşa edilecek?

Kadıköy sahiline Ulu Cami mi inşa edilecek?

İstanbul’un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline altında kütüphanesi olan ‘Ulu Cami’ yapılması için düğmeye basıldı...



İstanbul’un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline altında kütüphanesi olan ‘Ulu Cami’ yapılması için düğmeye basıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Haydarpaşa Garı’nın da yer aldığı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı’nda İSKİ artıma tesisi olarak görülen ve otopark olarak kullanılan alana cami yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan talepte bulundu. Yapılacak caminin adı da ‘Ulu Cami’ olarak belirtildi. Bakanlık da projeyi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderdi. Geçtiğimiz günlerde belediyenin hazırladığı meydan düzenleme projesi Kadıköy’e yapılacak dolgu alanları ile gündeme gelmiş, cami projesine yer verilmemişti. Projede cami için belirlenen dolgu alanı yeşil alan olarak gözüküyordu. 

 

‘Politik simge’

 

Cami inşaatı yapılmak istenen arazinin İstanbul’un kıyı şeridinde yer aldığını ve silueti doğrudan etkileyecek bir noktada olduğunun altını çizen Mimarlar Odası ÇED Danışma Kurulu Sekreteri Mücella Yapıcı, “İstanbul’da yeni bir simge yaratılmaya çalışılıyor. Camileri politik simge haline getirmiş bir anlayışla karşı karşıyayız. Kentin ihtiyacından ziyade gündemi kaydırmak için yapılan bir girişim” dedi.


Vatan


Geri Dön