28 / 04 / 2024

Kadıköy sahiline yeni cami inşa edilecek!

Kadıköy sahiline yeni cami inşa edilecek!

Kadıköy sahiline "Ulu Cami" adında yeni bir cami inşaatı için düğmeye basıldı. Dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı "Ulu Cami" olarak belirtildi.



İstanbul'un siluetinin en önemli noktalarından biri olan Kadıköy sahiline "Ulu Cami" adında yeni bir cami inşaatı için düğmeye basıldı. Diyanet İşleri Başkanlığı, Haydarpaşa Gan'nın da yer aldığı 1 /5000 ölçekli Nazım imar Planında ISKI artıma tesisi olarak görülen ve fiilen otopark olarak kullanılan alana cami yapılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığına bağlı Mekansal Planlama Müdürlüğünden talepte bulundu. Dolgu alanı olan tescil dışı araziye yapılacak caminin adı "Ulu Cami" olarak belirtildi. 

Bakanlık da görüş almak üzere projeyi İstanbul Büyükşelıir Belediyesi'ne (İBB) ve Kadıköy Belediyesi'ne gönderdi. 

Geçtiğimiz günlerde, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Etüd ve Projeler Daire Başkanlığı'nın hazırladığı meydan düzenleme projesi Kadıköy sahiline yapılacak dolgu alanları ile gündeme gelmiş, cami projesine yer verilmemişti. Dolgu alanı yapılırken denizin temizlenmesi kapsamında arıtma tesisi için kurulduğu, geri kalan alanın ise yeşil alan. ve rekreasyon alanı olarak düzenleneceği belirtilmişti. 


İstanbul Gazetesi


Geri Dön