12 / 05 / 2024

Kadıköy'de 3.1 milyon TL'ye icradan satılık 2 daire!

 Kadıköy'de 3.1 milyon TL'ye icradan satılık 2 daire!

T.C. Kadıköy 7. İcra Müdürlüğü, İstanbul ili Kadıköy ilçesi Erenköy mahallesindeki bahçeli apartmanda bulunan ve muhammen bedelleri toplamı 3 milyon 100 bin TL olan iki daireyi satışa çıkardı



Verilen ilan şöyle;


T.C. KADIKÖY 7.İCRA MÜDÜRLÜĞÜ Dosya No : 2011 /1958 Tal.

TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

KADIKÖY 7. İCRA DAİRESİNDEN Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özettikleri:

İstanbul ili kadıköy ilçesi, Erenköy mahallesi, 106/3 pafta, 379 ada, 33 parsel sayılı 1622 m2 yüzölçümlü kat mülkiyet» onbeş bağımsız bölümlü bahçeli kargir apartmanın 62/800 arsa paylı 5, kat 7 nolu bağımsız bölüm daire ve 56/800 arsa paylı 8. kat 10 nolu bağımsız bölüm dairenin tamamının bir borçtan dolayı açık artırma suretiyle satılarak paraya çevrilmesine karar verilmiştir.

TAŞINMAZIN İMAR DURUMU

Dosyada mevcut Kadıköy belediye başkanlığı iman ve şehircilik müdürlüğünün 19/10/2011 tarih ve 1628920 sayılı yazısında “kadıköy-caddebostan mahallesi, 106/3 pafta, 379 ada, 33 parsel sayılı yer, 11.05.2006 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli imar planına göre Hmax:serbest, maxKAKS:2.07, maxTAKS: 0.35 yapılanma şartlarında aynk nizam konut alanında kalmaktadır. Ayrıca kültür ve tabiat varlıklarını konma yüksek kurulunun 05/11/1999 tarih, 664 sayılı ilke kararı gereği söz konusu parsele komşu veya yol karşısında tespitli tarihi eser niteliğinde yapı bulunması halinde kültür varlıklarını koruma bölge kumlundan görüş alınmadan uygulama yapılamaz’ denilmektedir.

evsafı

İstanbul ili, kadıköy ilçesi, erenköy mahallesi, 106/3 pafta, 379 ada, 33 parsel kayıtlı 1622 m2 alanlı arsa üzerinde Erenköy mahallesi, bağdat caddesinden aynlan şerafettin sokakta 2 kapı nolu m topçuoğlu apartmanının beşinci katında bulunan 7 nolu ve 6. katında bulunan 10 nolu bağımsız bölüm daireleridir. 33 parsel bağdat caddesini dik kesen şerafettin sokağa cepheli bağdat caddesine ikinci parsel olup parsel üzerinde bodrum kat+zemin kat+14 normal katlı betonarme bina bulunmaktadır. Çift asansörlü ve kalorifer* binada bir katta bir daire bulunmakladır. Bina girişinden itibaren dördüncü katta bulunan 7 nolu daireye girişte bir hol, sol tarafta tuvalet ve tuvaletin yanında beş basamak mermer merpenle çıkılan koridor üzerinde sol tarafta banyo, koridor Mimi karşısında ebeveyn banyolu ve balkonlu ebeveyn yatak odası, koridor bitimi sağ tarafa devam eden koridor sol tarafında yatak odası koridor üzerinde sağ tarafta duvarda boydan boya dolaplar koridor bitiminde deniz tarafında bir yatak odası daha bulunmakta olup daire girişi sağ tarafında mutfak yanında bir oda koridor bitiminde balkonlu ve şömineli salon bulunmaktadır. Toplamda biri balkonlu ve ebeveyn banyolu 4 oda, balkonlu salon, balkonlu mutfak, banyo, tuvalet ve koridordan müteşekkil daire net 160 m2 brüt 200 m2 alanlıdır. Dairede ıslak zeminle mermer, salon zemini lamine parke, odalar zemini ise ahşap parke kaplıdır. Duvarlar ithal kağıt kaplıdır. Mutfakta mermer tezgah, tezgah alt ve üstünde dekoratif mutfak dolapları mevcuttur. Tuvalette zemin mermer duvarlar seramik kaplı olup, klozet ve lavabo vardır. Banyoda zemin mermer duvarlar seramik kaplı olup duş teknesi, hilton lavabo ve klozet bulunmaktadır. Daire giriş kapısı çeffk kapı olarak yapılmıştır. Merpenle çıkılan L koridor üzerinde bulunan yatak odası ve banyo kapıları amerikan kapı olarak, salon, mutfak ve mutfak yanındaki oda kapıları camlı mobilya kapı olarak yapılmıştır. Pencereler ısıcamlı PVC pencere olarak yapılmıştır. Dairede ısınma doğalgaz kaloriferle merkezi sistemle yerden ısıtma yapılarak sağlanmaktadır.

bina girişten itibaren yedinci katta bulunan 10 nolu daireye girişte hol, sol tarafta tuvalet ve tuvaletin yanında beş basamak mermer merpenle çıkılan koridor üzerinde sol tarafta banyo, koridor bitimi karşısında ebeveyn banyolu ve balkonlu ebeveyn banyolu ve balkonlu ebeveyn yatak odası, koridor bitimi sağ tarafa devan eden koridor sol tarafında yatak odası koridor üzerinde sağ tarafta duvarda boydan boya dolaplar koridor bitiminde deniz tarafında bir yatak odası daha bulunmaktadır. Dış kapı girişi sağ tarafında yanında bulunan oda ile birleştirilmiş büyük bir mutfak, koridor bitiminde balkonlu, üçgen şeklinde çıkma yapılarak oluşturulmuş pencereli ve şömineli salon bulunmaktadır. Toplamda biri batonlu ve ebeveyn banyolu 3 oda, balkonlu şaton, yan oda ile birleştirilmiş balkonlu büyük mutfak, banyo, tuvalet ve koridordan müteşekkil daire net 160 m2 brüt 200 m2 alanlıdır. Dairede ıslak zeminler mermer, salon zemini lamine parke, odalar zemini ise ahşap parke kaplıdır, Duvarlar alçı üzeri mat saten boyalıdır. Mutfakta mermer tezgah. Tezgah alt ve üstünde mutfak dolapları mevcuttur. Tuvalette zemin mermer duvarlar ithal kağıt kaplı olup, klozet ve lavabo vardır. Banyoda zemin mermer duvarlar seramik kaplı olup duş teknesi hilton lavabo ve klozet bulunmaktadır. Daire giriş kapısı çelik kapı olarak yapılmıştır. Merpenle çıkılan L koridor üzerinde bulunan yatak odası ve banyo kapılan amerikan kapı olarak, salon, mutfak ve mutfak yanındaki oda kapıları camlı mobilya kapı olarak yapılmıştır. Pencereler ısıcamlı PVC pencere olarak yapılmıştır. Dairede ısınma doğalgaz kaloriferle merkez! sistemle yerden ısıtma yapılarak sağlanmaktadır. Bu daire çok güzel marmara denizi manzarası görülmektedir.

Bina birinci sınıf işçilik ve lüks malzeme kullanılarak yapılmıştır. Binada kapalı ve açık otopark ve güvenlik mevcuttur. Davaya konu taşınmazın bulunduğu yer kadıkö/ün en merkezi ve lüks semtlerinden Erenköy'de bağdat caddesine 2. parsel olup tren yolu ve deniz yoluna yakın konumdadır. Taşınmazın bulunduğu yere belediye ve alt yapı hizmetlerinin tamamı getirilmiştir. Ulaşımı oldukça rahattır. Taşınaz çevresinde genelde ayrık nizamda yapılmış 5-10 ve çok katlı dcaret+konut binalarının bulunduğu görülmüştür.

GAYRİMENKULÜN KIYMETİ

Kadıköy 4 İcra Hukuk Mahkemesinin 2012/230 es 2012/543 kr sayılı 08.06.2012 tarihli kıymet takdirine itiraz ilamlan ile tespit edilen değerleri; Beşinci (girişten dördüncü) normal katında bulunan 7 nolu bağımsız bölüm dairenin keşif günü olan 04 05.2012 itibarıyla 52/800 arsa payı dahil değerinin 1.450.000,00 TL olacağı,

sekizinci (girişten yedinci) normal katında bulunan 10 nolu bağımsız bölüm dairenin keşif günü 04.05.2012 tarihi itayla 56/800 arsa payı dahil değerinin 1.650.000,00 TL sı olacağı şeklindedir.

SATIŞ ŞARTLARI//

7 nolu daire

1-SATIŞ 04/09/2012 Salı günü 10:25 den10:35 a kadar

10 nolu daire

1-SATIŞ 04/09/2012 Salıgünü 11:00 den11:10akadar

KADIKÖY 7.İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDE açık artırma ile yapılacaktır. 8u artırmada tahmin edilen kıymetin % 60 INI ve rüçhanlı alacaklar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla,

7 nolu daire

14/09/2012 Cumagünü aynı yerde saat 10:25 10:35 da aynı yerde

10 nolu daire

14/09/2012 Cumagünü aynı yerde saat 11:00 11:10 da aynı yerde

iknci artırmaya çıkarılacaktır Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla ençok artırana ihale olunur. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40 ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüçhanı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20’a oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka

teminat mektubu vermeieri laamdır.Satış peşin para iledir, alıcı istendiğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, tep satım harcı, birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. İhale pulu, tapu alım harcı ve masrafları ve Katma Değer Vergisi (KDV) tahliye masrafları alıcıya aittir.

3-İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin bu gayrimenkul ezerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair otan

iddialarım dayanağı belgeler ile ONBEŞ GÜN İÇİNDE dairemize bildirmeleri lazımdır.

Aksi takdirde haklan tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır

4-İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve keflieri teki ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi aynca hükme hacet kalmaksızın Dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-Satışa iştirak edeceklerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarası ile müdürlüğümüze müracaat etmeleri İİK 127mad uyarınca adresi tapuda kayıtlı olmayan ilgililere bu ilanın tebligat yerine geçeceği ilan olunur. 

04/07/2012

İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

Yönetmelik no-27Kadıköy 7. İcra müdür yrd-41334

İşbu satış ilanı tapu kaydında ad ve adresleri geçipte tebliğ edilemeyen ilgililere tebliğ yerine kaim olmak üzeri ilan olunur.

(Basın No: 45864 www.bik.gov.tr) 


İlan için tıklayın!


Geri Dön