27 / 04 / 2024

Kadir Topbaş, Güngören'e metro müjdesi verdi!

Kadir Topbaş, Güngören'e metro müjdesi verdi!

Güngören'de yatırım ve hizmetin temel atma töreninde konuşan Topbaş, ilçenin 2017'de metroyla buluşacağını söyledi. Topbaş, "2017'de devreye girecek Bakırköy-Kirazlı-Bağcılar Metro Hattı ile Güngören metroyla da buluşacak" dedi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Göngören'de yatırım ve hizmetlerin tanıtım, temel atma ve toplu açılış töreninde yaptığı konuşmada, İstanbul'da geçmişte susuzluk, hava kirliliği gibi sorunlar olduğunu, kendileriyle bu sorunların aşıldığını söyledi. İstanbul'un tesadüflere terk edilemeyeceğini, maceralara sürüklenemeyeceğini ifade eden Topbaş, "İstanbul, aşkı, sevdası olmayanlara ve bu şehri bilmeyenlere emanet edilemez" dedi. 


329 MİLYON LİRALIK YATIRIM 

Güngören'in yıllar sonra kültür merkezi, otopark, spor salonu ve İSMEK bulunan bir meydana kavuştuğunu belirten Topbaş, "2017'de devreye girecek Bakırköy-Kirazlı-Bağcılar Metro Hattı ile Güngören metroyla da buluşacak" diyerek ilçeye metro müjdesi verdi. Topbaş konuşmasında, Marmara Caddesi Güngören Parkı, Haznedar Zeminaltı Otopark Üzeri Parkı, Merter Fatih Caddesi Zemin Altı Kat Otoparkı, Merter Kasım Sokak Zemir Altı Kat Otoparkı, Eşref Bitlis Yaya Üstgeçidi, Ali Rıza Gürcan Caddesi ve Mete Sokak ile Güngören Belediyesi'nin çok sayıdaki hizmetinin açılışını yaptıklarını belirterek İBB olarak sadece Güngören'e 329 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Topbaş ve AK Parti Güngören Belediye Başkan adayı Şakir Yücel Karaman'ın da aralarında bulunduğu bazı partililer ile vatandaşlar daha sonra Mareşal Fevzi Çakmak Parkı ile Güngören Spor Kompleksi'nin de temelini attı. 


ENGELLİ GENÇLER İSTİHDAM EDİLDİ

Büyükşehir Belediyesi tarafından İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA) desteği ile hayata geçirilen "İşte Engel Yok-Engelli Gençler İstihdam Projesi" ile 286 engelli birey, çalışma hayatına atıldı. İBB Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü proje kapsamında tasarım, görme engelliler bilgisayar kullanımı, yönetici asistanlığı gibi 19 branşta mesleki ve sanatsal eğitim programları düzenledi. Eğitimi başarıyla tamamlayan engellilere Milli Eğitim Bakanlığına bağlı halk eğitim merkezlerinden onaylı sertifika da verildi. 



Sabah


Geri Dön