19 / 05 / 2024

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kadroya geçecek bütün sözleşmelilerin emeklilik hesabında bilmesi gereken kritik nokta

Kumada binlerce çalışanın beklediği kadroya geçme düzenlemesiyle ilgili kritik bir konuda dikkat çeken Ekrem Sarısu, emeklilik hesabı ile ilgili bilinmesi gereken detayı açıkladı.



Sözleşmeli personel 4/A sigortalılık statüsünde (SSK) çalışırken, memurlar 4/C statüsünde çalışıyor. Sözleşmeli çalışan memur kadrosuna geçtiğinde sigorta başlangıç tarihine göre emeklilik şartları değişebiliyor. 2008 yılından önce sigortalı olanların hangi sigortalılık statüsünden emekli olunacağı pirimi ödenen son 7 yıla göre belirlenecek.

İlk defa 1 Ekim 2008’den önce sigortalı olup kadroya geçen sözleşmeli personel, memur kadrosunda 1260 gün ve daha veya fazla görev yaptığında, 4/A sigortalılık statüsünden (SSK’dan) değil, 4/C sigortalılık statüsünden emekli olacak. Ancak memur olarak 1260 gün çalışmadan emekli olması halinde 4/A sigortalılık statüsünden (SSK’dan) emekli olacak.

OLUŞABİLECEK PRİM FARKI


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön