03 / 05 / 2024

Kağıthane gayrimenkul yatırımlarıyla değerleniyor!

Kağıthane gayrimenkul yatırımlarıyla değerleniyor!

Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, " Hızla gelişen Kağıthane'nin yeni yatırımlarla çekim bölgesi haline geldiğini ve mevcut sanayi alanlarının tek tek konut, ofis ve rezidans olarak dönüşmeye başladığını söyleyebiliriz."



TÜRKİYE'NİN en önemli ve modern markalarından Ferko, 25 yıllık tecrübesiyle tasarladığı tüm projelerinde kalite ve güven vaadederek insan hayatını kolaylaştırmaya devam ediyor. Kağıthane'nin de kalkınmasında ve daha modern bir yer almasında emeği geçen Ferko'yu, firmanın Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten'e sorduk. Dilerseniz tüm içtenliği ile 'Milliyet Kağıthane'nin sorularını yanıtlayan Gökçe Meriçten ile yaptığımız röportajı sizlere aktaralım... 


YURT DIŞI PROJELERİ 

Şirketinizin hikayesi nasıl başladı? 

FERKO olarak 1990 yılından bu yana gayrimenkul ve turizm sektöründe faalivet gösteriyor, modern tasarım anlayışı ve kaliteli üretim ile lüks projeler projeler hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar Türkiye'de, Kağıthane'de Papirus Plaza, Göktürk'te Gökmahal Resideııce, Bosphorus Palace Hotel, Kemerburgaz'da Kemermall AVM, Zekeriyaköy Villaları ve İMES Four Points by Sheraton projelerini hayata geçirdik. Levent'te, İstanbul'un en değerli arazilerinden birinde konumlandırdığımız Ferko Signature ve İlgaz'da doğanın tüm güzelliklerini dört mevsim yaşatacak Ferko İlgaz Mountain Hotel&Resort ise yapımına devam ettiğimiz projelerimiz arasında yer alıyor. Bunun yanında yurtdışında Azerbaycan, Türkmenistan, Afganistan ve Libya'da yol, altyapı, konut, villa, otel ve ofis projeleri hayata geçirdik. 


Yurtdışında en çok hangi ülkede proje başlattınız? 

FERKO olarak öncelikle Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Rusya Büyükelçilik Binası olarak hizmet veren projemizden bahsedebiliriz. Proje, 5 bin 500 metrekare inşaat alanı üzerine kurulu. Aynca Türkmenistan'ın başkenti olan Aşkabat'ta da 12 bin 500 metrekare alan üzerine kurulan Coca Cola Fabrikası'nı tamamladık.


Türkiye'de inşaat sektöründe olmanın sizce avantaj ve dezavantajları nedir? 

TÜRK inşaat ve gayrimenkul sektörü ekonominin lokomotifi olmayı sürdürüyor. Bunun yanında faaliyet gösterdiğimiz sektör dinamik ve her zaman kendini yenileyebiliyor. Bu açıdan baktığınız zaman tüketicilere her zaman yenilikçi, konforlu, kaliteli ve güven veren ürünler sunmak tüm sektör oyuncularının elinde. Bu özellikler markanın sürekli kendini yenilemesini sağladığı için avantaj olarak dile getirilebilir. Bu dinamizim içinde Ferko olarak Kağıthane'de gerçekleştireceğimiz projelerimiz ile bölgenin yeni yüzünü inşa edeceğiz. 


YABANCI TALEP ARTACAK 

İNŞAAT ve gayrimenkul sektörü ekonomideki dalgalanmalardan en fazla etkilenen faaliyetlerden biri. Geçtiğimiz yıl siyasi belirsizlikler nedeniyle duraklayan sektörümüzde ekonomik ve siyasi istikrarın yeniden sağlanması sonucunda bu yılın yatırım ve istihdamın artacağı, büyümenin hız kazanacağı bir yıl olmasını bekliyoruz. İlk etapta kentsel dönüşümün hızlanacağını, ardından yabancı talebinin artacağını öngörüyoruz. 


Profesyonel ekip çalışıyor 

Kullandığınız malzemeler ve ekibinizde personellerle ilgili standartlardan bahsedebilir misiniz? 

GEÇMİŞTEN gelen güven ve karşılıklı anlayışa dayalı iş ilişkilerimizi her projede devam ettirmeye özen gösteriyoruz. Bu nedenle güvendiğimiz tedarikçilerimiz ve iş ortaklarımızla çalışmayı tercih ediyoruz ve genellikle uzun ömürlü işbirlikleri gerçekleştiriyoruz. Bunun yanı sıra genç ve dinamik bir ekibe sahibiz. Ferko'yu her zaman bulunduğu konumdan bir adım öne taşıyabilecek, bizim heyecanımızı ve dinamik yapımızı paylaşabilen iş arkadaşlarımızla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz. 


İMES Four Points by Sheraton tamamlandı 

Biraz da otel projelerinizden bahsedelim İlgaz dışında başka projeleriniz var mı? 

BUGÜNE kadar Bosphorus Palace Hotel ve İMES Four Points by Sheraton otelinin yapımını tamamladık. Sheraton, dünyanın en önemli otel zincirlerinden Starwood Grubu'na ait ve bu grubun Türkiye'deki ilk oteli olma özelliğine sahip. Projemiz toplam 45 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip. 182 odası bulunan İMES Four Points by Sheraton, 2 kral dairesi, 14 süit, 1 görme, 1 işitme, 1 fiziksel engelli ve 163 standart odadan oluşuyor. Bu yıl tamamlamayı hedeflediğimiz Ferko İlgaz Mountain Hotel&Resort'un ise yapımına devam ediyoruz. 


HIZLA İLERLİYORUZ 

 Konut / ofis almak isteyen birisi neden Ferko'yu tercih etmeli? 

KURULDUĞUMUZ günden bu yana önceliğimizi her zaman kalite olarak belirledik. Tüm projelerimizi uzun fizibilite süreçlerinden sonra her adımı detaylıca düşünerek hayata geçirdik. Kalite ve güven iş ortaklarımıza sunduğumuz en büyük özelliklerimiz arasında yer alıyor. Bugün olduğu gibi ileride de adından söz ettiren bir çok projeye imza atmak ve insanların mutlu, huzurlu vakit geçirdiği yaşam alanları inşaa etmek için yola çıktık ve bu yolda hızla ilerliyoruz. Maslak'la yarışıyoruz "Çalıştığımız yatırımcıların ticari gayrimenkule ağırlık vermesi bölgeyi Maslak'la yarışır hale getirdi." 


Ferko olarak Kağıthane'de hangi projeleri tamamladınız, Kağıthane'nin sizin için önemi nedir? 

BÜYÜKŞEHİR Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm bölgesi olarak seçilen ve o günden itibaren hızla gelişen Kağıthane Bölgesi'nin yeni yatırımlarla çekim bölgesi haline geldiğini ve mevcut sanayi alanlarının tek tek konut, ofis ve rezidans olarak dönüşmeye başladığını söyleyebiliriz. Özellikle bizim de Ferko olarak içinde olduğumuz yatırımcıların ticari gayrimenkule ağırlık vermesi, bölgeyi Levent ve Maslak ile yarışır hale getirdi. Bugüne kadar bölgenin önemli merkezlerinden Cendere Yolu'nda Papirüs Plaza'yı hayata geçirdik. 


PAPİRÜS Plaza'da tek katta 250 metrekare ile 5 bin metrekare arası değişen alanlarla ofis hizmeti sağlıyoruz. Yeni teknolojik özellikler, sosyal paylaşım alanları, kat bahçeleri, açılabilir pencereleri ile dikkat çeken projemiz hem son kullanıcı hem de yatırımcıya hitap ediyor. Bunun yanında ayrıca Kağıthane Metro Gross Market binasının da yapımını tamamladık. Hem bölgenin gelişen potansiyeli hem de Ferko olarak bölgeye olan hakimiyetimiz sonucu önümüzdeki dönemde Kağıthane'de aktif olarak yer almayı planlamaktayız. Papirüs Plaza'da bulunan geniş ve modern ofisler büyük ilgi uyandırıyor. Bu ofisler için Ferko, büyük bir talep alıyor. 


Teknoloji ve konfor 

HER zaman özgün, kaliteli ve güven veren yapılara imza atıyoruz. Özellikle çağın getirişi olan teknolojik unsurlar, sürdürülebilirlik ve konfor bizim ilham aldığımız, projelerimizde uyguladığımız en önemli unsurlar arasında yer alıyor. Ferko Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gökçe Meriçten, 25 yıllık bir markanın yapı taşlarında kalite ve güven kavramlarının olduğunu ifade etti... 


Milliyet Kağıthane


Geri Dön