30 / 04 / 2024

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.



DASK TEMİNAT TUTARI

DASK tarafından verilen azami teminat tutarı, 25 Kasım 2022 tarihinden sonra bütün yapı modellerinde 640 bin TL olarak uygulanıyor.

Azami teminat bedeli tespit edilirken, yıkılan meskenin tekrardan inşa edilmesinin meblağı (arsa değeri hariç) dikkate alınır.

 Sigortalının teminat tutarı (sigorta bedeli) -azami garanti bedelini geçmemesi şartıyla- meskenlerinin büyüklüğüne ve yapı stiline göre tespit edilir.

Eğer meskenin ederi DASK aracılığı ile verilen azami teminat miktarını geçiyorsa, sigortalı dileğe bağlı olarak, aşan kısım için sigorta şirketlerinden  ilave teminat alabilir. Bunun için özel sigorta şirketlerinden konut sigortanızın olması gereklidir.

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

DASK NASIL YAPILIR?

Mecburi Deprem Sigortası, sigortada aracılık hizmet veren firmalar aracılığı ile gerçekleşir. Bir yıl olarak tertip edilen DASK sigorta poliçe sorgulama  işlemleri e-Devlet ve DASK resmi Web sitesi vesilesi ile yapılır. T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi kullanarak sisteme giriş yaptıktan sonra Poliçe Sorgulama yazıp Doğal Afet Sigortaları Kurumu ismi altında yer alan sekmeye tıklayınca gerekli bilgileri doldurduktan sonra poliçe sorgulama işlemi gerçekleştirilebiliyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön