17 / 05 / 2024

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Türkiye'nin deprem kuşağında olması ve son yaşadığımız Kahramanmaraş depreminden sonra, Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK)'ın önemi bir kere daha anlaşıldı.  Türkiye'yi hüzne boğan 2 depremin ardından DASK yaptıranlara bakıldığında poliçe sayısı 11.1 milyon adete ulaştı.



Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK), Türkiye'de konut ve iş yerlerinin doğal afetler (deprem, sel, yangın, vb.) nedeniyle oluşabilecek maddi hasarlara karşı sigortalanmasını sağlayan devlet destekli bir kurumdur.


Doğal Afet Sigortaları Kurumu'nun (DASK) görevi, Türkiye'de konut ve iş yerlerinin doğal afetler nedeniyle oluşabilecek maddi hasarlara karşı sigortalanmasını sağlamaktır.

 DASK, deprem, sel, su baskını, yangın, fırtına gibi doğal afetler sonucu oluşabilecek zararları kapsar ve sigortalıların bu tür afetlerde oluşabilecek hasarları karşılamalarına yardımcı olur. Kurum, aynı zamanda doğal afetlerin neden olduğu hasarların önlenmesi, azaltılması ve rehabilite edilmesi konularında da çalışmalar yapmaktadır.

Kahramanmaraş depreminden sonra sayı 11.1 milyona ulaştı!  

Deprem, insanların yaşamlarını, sağlıklarını ve evlerini ciddi şekilde etkileyen doğal afetlerden biridir. Deprem sigortası, deprem nedeniyle oluşabilecek hasarların finansal açıdan karşılanmasına yardımcı olur. Deprem sigortası, ev, bina veya iş yerlerinde oluşabilecek yapısal hasarlar veya içerideki eşyaların zarar görmesi durumunda maddi kayıpların telafisi için gereklidir. Özellikle deprem riski yüksek bölgelerde ikamet eden veya iş yeri sahibi olan kişilerin, deprem sigortası yaptırmaları önemlidir.

Bakan Kurum'dan son dakika açıklaması! 3. deprem olursa işte bu kadar bina yıkılacak

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! 'Elimizi çabuk tutmamız lazım!'

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön