28 / 04 / 2024

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! 'Elimizi çabuk tutmamız lazım!'

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! 'Elimizi çabuk tutmamız lazım!'

Deprem Güçlendirme Derneği (DEGÜDER) Başkanı Sinan Türkkan, 10 ili yıkan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki zelzelelerle binlerce yapının, on binlerce evin tamamen bertaraf olduğunu,  hasarlı yapıların şimdilik bilinmediğini söyledi.



Türkkan, ülke genelindeki riskli konut stokuna işaret ederek, şunları kaydetti:
"Türkiye genelinde 6-7 milyon riskli konuttan bahsediliyor. Şiddetli bir depremde hasar alması beklenen bu konutların 5 milyonu kuvvetlendirmeyle kurtarılabilir.  Bu evlerin 600 bin adedi İstanbul'da bulunuyor. Bu 600 bin konutun 150 bin tanesi için ise acil işleme geçilmesi lazım. Türkiye'nin beklemeye lüksü kalmadı.
 Bir an önce başlanılması lazım. Başta İstanbul olmak üzere bu riskli yapılardan derhal kurtulmamız gerekiyor."

"Riskli yapılar, hızlı ve düşük maliyetle güçlendirilerek kurtarılabilir"

Sinan Türkkan, kuvvelendirmenin yıkıp yeniden yapmaya göre çok daha süratli ve az maliyetle yapılabildiğini, şiddetli bir zelzelede hasar alması beklenen konutların  bu vesile ile yıkılmasına mani olabileceğini söyledi.

Olası deprem senaryolarının hep konuşulduğunu fakat kayıplara mani olmak için yapılan çalışmaların az olabildiğini söyleyen Türkkan, şu değerlendirmelerde bulundu:

Kahramanmaraş depremi ile ilgili konuştu ve uyardı! Elimizi çabuk tutmamız lazım!

"Elimizi çabuk tutmamız lazım. Depreme karşı güçlendirme, tamamen bilimsel metotlarla ve uzun süren çalışmalar akabinde belirlenen en ideal yöntemlerle gerçekleştiriliyor. Rizkolui binayı tespit ederken öncelikle laboratuvar çalışması ve zemin etütleri çalışılıyor. Ardından sırasıyla statik analiz, maliyet analizi ve uygunluk analizini çıkarıyoruz.
 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön