28 / 04 / 2024

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Binance, Kore kripto borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldı

Binance Holdings , 2021'de piyasadan çekildikten sonra Güney Kore'ye dönmeyi planlıyor . Hacim olarak dünyanın en büyük kripto para ticaret platformu, Güney Kore merkezli kripto para borsası GOPAX'ın çoğunluk hissesini satın aldığını açıkladı .



 Kasım ayında GOPAX , bir Digital Currency Group (DCG) yan kuruluşu olan iflas eden borç veren Genesis Global Trading'in etkilerinden muzdarip olduktan sonra müşterilerin DeFi hizmeti GoFi'den para çekme işlemlerini askıya aldı . Genesis, GOPAX'a kripto kredilerinde getiri teklif etti ve Nisan 2021'de GOPAX'a yatırım 
yapan DCG, GOPAX'ın ikinci en büyük hissedarı. Ayrıca GOPAX'ın ana şirketi Streami , Genesis'in en büyük 10 alacaklısından biridir. 

Binance'in yeni sermayesi, GOPAX müşterilerinin Kore kripto ticaret platformunu normalleştirmek için para çekme ve faiz ödemeleri yapmalarını sağlayacak. GOPAX, web sitesine göre Mart 2021 itibarıyla 600.000'den fazla kullanıcıya sahipti. Binance'in bir sözcüsü TechCrunch'a, Binance'in blockchain, kripto para birimi ve 
web3 farkındalığını artırmak için GOPAX kullanıcılarına bir blockchain ve kripto para birimi eğitim platformu olan Binance Academy'yi sunmayı planladığını söyledi.  

Binance, sermayesinin Binance liderliğindeki bir ortak yatırım projesi olan Industry Recovery Initiative'den (IRI) geldiğini söylüyor. Binance, web3 endüstrisindeki kullanıcıları korumak için IRI kurdu ve IRI projesine 1 milyar dolar taahhüt etti. Jump Crypto , Polygon Ventures, Aptos Labs ve Animoca Brands dahil olmak üzere web3
 endüstrisindeki diğer firmalar IRI projesine katıldı . 

Binance, Kore kripto borsası GOPAX ın çoğunluk hissesini satın aldı

Binance'in kurucusu ve CEO'su Changpeng "CZ" Zhao yaptığı açıklamada, "Endüstri Kurtarma Girişimi (IRI), geçen yılki olaylardan olumsuz etkilenen gelecek vadeden şirketleri desteklemek için oluşturuldu." dedi. "GOPAX ile bu adımı atmanın Kore kripto ve blockchain endüstrisini daha da yeniden inşa edeceğini umuyoruz." 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön