07 / 05 / 2024

Kahramanmaraş Mağaralı'daki Ökkeş Caddesi mutlaka genişletilmeli!

Kahramanmaraş Mağaralı'daki Ökkeş Caddesi mutlaka genişletilmeli!

Onikişubat İlçesi'ne bağlı Mağaralı Mahallesi Muhtarı Ömer Saygılı, mahallede yapılan çalışmaları değerlendirdi Kahramanmaraş'ın en eski yerleşim yerlerinden olan Mağaralı Mahallesi ismini Mağaralı Ökkeş'ten alıyor.



Onikişubat İlçesi'ne bağlı Mağaralı Mahallesi Muhtarı Ömer Saygılı, mahallede yapılan çalışmaları değerlendirdi Kahramanmaraş'ın en eski yerleşim yerlerinden olan Mağaralı Mahallesi ismini Mağaralı Ökkeş'ten alıyor. 


Mağaralı Mahallesi'nin eski yerleşim yerlerinden olduğunu kaydeden Muhtar Saygılı: "Mahallemiz konum itibarı ile şehrin merkezindedir. Mahallemizde 4557 seçmenimiz vardır. Hane sayısı ise, 2000 civarı. 

Nüfusumuz da yaklaşık on bin kişi. Nüfus yoğunluğu olarak oldukça kalabalık bir mahalledir" dedi. 


DAR SOKAKLAR DOĞALGAZ ÇALIŞMASINA ENGEL OLUYOR 


Mahallede doğalgaz çalışmalarının yarım kaldığını ifade eden Muhtar Saygılı; "Mahallemiz yerleşim olarak tarihi çok eskilere dayandığından çok dar sokaklarımız var. Mahallemizin birçok yerinde doğalgaz çalışması yapıldı, ne var ki, bu dar sokaklar yüzünden çalışmalar yarım kaldı. 

Mahallenin yaklaşık olarak üçte ikisinde doğal gaz olmasına rağmen üçte birinde yok. Bu konuda yetkili mercilere gereken müracaatlarda bulunduk ve çalışmalarımız da devam ediyor. İnşallah bir çözüm yolu buluruz" şeklinde konuştu. 


MAĞARALI MAHALLESİ'NDE SAĞLIK SORUNU VAR 


Muhtar Saygılı, sağlık konusunda mahallenin eksiği olduğunu söyledi ve devamında şunları söyledi: "Sağlık yönünden mahallemizde sorun yaşıyoruz. Hastalarımızın üçte ikisini Yörükselim Aile Sağlık Merkezi'ne götürürken, üçte birini de Sergentepe Aile Sağlık Merkezi'ne yönlendirmek durumundayız. Bu konuda mahallelimiz muzdarip. Bir an önce bu eksiğimizi yetkililerin gidereceğini umuyoruz" 


MAĞARALI ÖKKEŞ CADDESİ ÇOK DAR MUTLAKA GENİŞLETİLMELİ 


Ana güzergahlardan birinin Mağaralı Mahallesi'nden geçtiğini kaydeden Muhtar Saygılı: "Mahallemizin en büyük sorunlarından birisi Mağaralı Ökkeş Caddesi çok dar. Burası bu yol Şehrin en işlek yollarından birisi ve Onikişubat İlçesi'nde Şehrin Nüfusunun büyük çoğunluğunun yaşadığı Binevler Bölgesine giden dolmuş, halk otobüsü gibi toplu taşıma araçlarının tamamına yakını buradan geçer. Birçoğu da bilir buraları. Caddeden bir halk otobüsü geçtiği zaman yol neredeyse ulaşıma kapanıyor, tıkanıyor. Bu soruna çözüm bulunması için çalışmalarımız devam ediyor. Eğer bu caddenin genişletilmesini sağlayabilirsek mahalle adeta nefes alacaktır" dedi. 


MAHALLE SPOR TESİSİ YÖNÜNDEN ÇOK ŞANSLI 

Mahallenin spor yapmak isteyenler açısından çok geniş imkana sahip olduğunu belirten Muhtar Saygılı; "Bilindiği gibi Kapalı Spor Salonu. Futbol Sahası. Güreş Eğitim Merkezi ve Yüzme Havuzu bizim mahallemiz sınırları içerisinde yer alıyor. İsteyen vatandaşlarımız istediği zaman buralarda sporlarını yapabilir. Spor tesisleri bakımından Mağaralı Mahallesi çok şanslı" ifadelerini kulandı. 


TARİHİ BİNA SİT ALANI YOK 

Mahallede çalışmalara engel teşkil edebilecek Tarihi Bina ve Sit Alanlarının bulunmadığını söyleyen Muhtar Saygılı: "Mahallemizde çalışmalarımıza mani olabilecek tarihi bina yada sit alanı yok. Bu bakımdan mahallede gerekli çalışmaları yapabiliyoruz" dedi. 


MAHALLENİN ALT YAPISI ÇOK ESKİLERE DAYANIYOR 

Mahallenin su borusu, kanalizasyon gibi alt yapısının çok eski tarihlerde döşendiğini kaydeden Muhtar Saygılı; "Alt yapı malzemelerinin çok eski olması zaman zaman çalışmalarda sorun çıkarabiliyor. Örneğin yıllar önce döşenmiş bir su borusu artık ömrünü doldurmuş, çürümüş ve çeşitli yerlerinden çatlıyor çürüklerinden su kaçırıyor. Tam da bu dönemlerde sağolsun Belediyemiz asfalt çalışmaları yapıyor. Yeni asfaltı yapılan yollarda çok uzun süre geçmeden çürüyen alt yapı tesisatı çeşitli yerlerden su kaçırıyor. Bu defa henüz yeni yapılan asfalt yeniden kazılıyor ve gerekli tamir çalışmaları yapıldıktan sonra kapanıyor. Üzerine ise. yama asfalt yapılıyor. Bu da görsellik açısından hiç de hoş olmuyor. Hem de yol çalışmalarında maliyeti yükseltiyor. Buna bir çözüm bulmak için çalışmalarımız sürüyor" dedi. 


MAĞARALI ÖKKEŞ CAMİİ YIKILIP YENİDEN YAPILACAK 

Mağaralı Ökkeş Caddesi'nde bulunan Mağaralı Ökkeş Camisi'nin minare hariç komple yıkılarak yeniden yapılacağını belirten Muhtar Saygılı; "Mağaralı Camii yeniden yapılacak. 

Mahallenin ileri gelenleri ile yaşlılarımızla konuştuk. Aldığımız ortak karar gereği bu caminin minare hariç yıkılarak yeniden yapılması için gerekli çalışmalara başladık. İnşallah mahallemizin camii çok modern bir şekilde yeniden inşa edilecek" dedi. 


BELEDİYE ÇALIŞMALARINDAN MEMNUNUZ 

Belediye çalışmalarından memnun olduklarını ifade eden Saygılı; "Onikişubat İlçe Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ve Fen İşleri Müdürlüğü ekibine teşekkür ediyorum. Mahallemizde çalışma yapılmayan bir cadde yada sokak koymadılar. Gerek asfalt çalışması gerekse parke çalışmaları ile eski görünümlü olan yerler dahi pırıl pırıl oldu" dedi. 


MAĞARALI MAHALLESİ'NDE 3 BİN SURİYELİ YAŞIYOR 

Mahallede yaklaşık 3 Bin Suriyeli Mülteci yaşadığını kaydeden Muhtar Saygılı; "Mahallemizde 3 Bin kadar Suriyeli Mülteci ikamet ediyor. Zaman zaman önemsiz ufak tefek olaylar çıksa da emniyet müdürlüğüne bağlı ekiplerimizin zamanında müdahalesi ile sorun büyümeden çözülüyor" şeklinde konuşarak: 


YARDIMLAR DÜZENLİ OLARAK İHTİYAÇ SAHİPLERİNE VERİLİYOR 

Muhtarlığa gelen yardımların ihtiyaç sahiplerine düzenli olarak dağıtıldığını söyleyen Saygılı; "Özellikle AFAD sorumlusu Hayrullah Hocamızın getirdiği yardımları ihtiyaç sahiplerine zamanında ulaştırıyoruz. 

İhtiyaç sahiplerini daha önceden yaptığımız çalışmalarla tespit ediyoruz. 

Sonra bize ulaşan yardımları bu ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştı-rıyoruz" dedi. 


EN SAĞLAM ZEMİN MAĞARALI MAHALLESİ'NDE 

Mahallenin zeminin çok sağlam olduğunu belirten Muhtar Saygılı; "Daha önce yaptığımız çalışmalarda mahallemizin zeminin çok sağlam olduğunu öğrendik. Mahallede binalar iki katlı ve geneli gecekondu tipli konutlar. Ve Mağaralı Mahallesi.  Adana  Yolu istikametinden görünen hakim bir konuma sahip. Yani Şehre giren yabancıların ilk gördüğü yerlerden. Bu bakımdan buraların Kentsel Dönüşüm Projesi çalışmalarına özellikle dahil edilmesi gerekir. Zeminin de sağlam olması nedeniyle rahatlıkla yüksek katlı binalar inşa edilebilir. Böylece hem Mahallenin çehresi değişecek hem de Şehrin görünümüne önemli bir katkı sağlayacaktır" dedi. 


Mağaralı Mahallesi Muhtarı Ömer Saygılı evli ve bir çocuk babası. Biz de Yine Haber Gazetesi olarak Muhtarımız Ömer Saygılıya görevinde başarılar diliyoruz. 


Yine Haber


Geri Dön