15 / 05 / 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL'yi bulacak! 179 bin konutun inşasına başlandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL'yi bulacak! 179 bin konutun inşasına başlandı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamalarının bu sene 761,7 milyar TL'yi bulacağını söyledi. İşte ayrınıtlar...



T24'te yer alan habere göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin bütçeye etkisi ile ilgili de açıklamalarda bulundu. 

Deprem felaketinden etkilenen vatandaşların yaralarının sarıldığına vurgu yapan Bakan Mehmet Şimşek, "Bu yıl deprem kaynaklı harcamaların 761.7 milyar TL’ye (milli gelire oran olarak yüzde 3,1) ulaşmasını bekliyoruz. Bu çerçevede deprem bölgesinde 179 bin konutun inşasına başlandı" ifadelerine yer verdi. 

Bakan Şimşek, yaklaşık bir senede 319 bin konutun depremzedelere teslim edepremzedelere teslim edilmesinin planlandığını duyurdu. 

Açıklamasında "Mecliste görüşülmekte olan Milli Dayanışma Paketi, depremin yol açtığı ilave maliyetlerin bütçe üzerindeki etkisini bir miktar azaltmayı hedeflemektedir" ifadelerine yer veren Şimşek, söz konusu düzenlemelerin dolaylı şekilde cari açığı kontrol altına almaya da destek olacağının altını çizdi. 

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL yi bulacak! 179 bin konutun inşasına başlandı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin harcamaları 761,7 milyar TL'yi bulacak! Bakan Şimşek açıkladı: 179 bin konutun inşası başladı!


Geri Dön