19 / 05 / 2024

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi! 

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi! 

Kahramanmaraş'ta 3.8 büyüklüğünde ve Adana'da ise 4.8 büyüklüğünde meydana gelen depremlerin ardından konuşan yer bilimci Naci Görür "Dikkatli olmak gerekir" dedi.



Geçtiğimiz hafta içi de Malatya'da peş peşe depremler olmuştu. Prof. Dr. Naci Görür, bu depremlerle ilgili de değerlendirmelerde bulundu. 

Kandilli Rasathanesi'nden alınan verilere göre, Malatya'da bugün saat 9:22'de 3.1 büyüklüğünde, AFAD tarafından açıklanan verilere göre de saat 11.23'te 4.1 büyüklüğünde iki deprem olmuştu. 

Kahramanmaraş ve Adana peş peşe sallandı! Prof. Dr. Naci Görür den son dakika uyarısı geldi! 

Prof. Dr. Naci Görür, söz konusu depremlerle ilgili sosyal medya hesabından gerçekleştirdiği açıklamasında "Kepez-Akçadağ’da 4,0 deprem oldu. Bu deprem 6 şubat depremlerinde stres yüklenmesinden şüphe ettiğimiz Malatya Fay zonu içerisinde. Sevgiyle" ifadelerine yer vermişti. 

Görür, geçtiğimiz günlerde yine bir deprem uyarısında bulunarak, İstanbul'a değindi. Söz konusu açıklamasında 1999’dan itibaren 30 sene içinde her an olmak üzere İstanbul’da 7 ve üzeri deprem olma olasılığının yüzde 64 olduğuna vurgu yapan Nagi Görür, "Bu tahmin 15 yıl artı veya eksi olarak düşünülüyor. Bu, en iyi ihtimali düşündüğümüzde 2044’e kadar zamanımız olabildiği anlamına geliyor" diye konuştu.  

Seçim sonrası piyasalarda acı reçete beklentisi hakim!

9 kg ekonomik Omo toz deterjan 179 TL'ye, Domestos çamaşır suyu 49 TL'ye düştü! ŞOK Market'te yüzde 30'a varan indirim!

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 40,10 arttı!

Tüketici güven endeksi Mayıs ayında yüzde 4 arttı! TÜİK son dakika rakamlarını açıkladı!

 


Geri Dön