30 / 04 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 



6 Şubat tarihinde Kahramanmraş merkezli meydana gelen ve 11 şehri etkileyen iki büyük depremin ardından, Türkiye'nin deprem riskli bölgeleri yeniden gündem oldu. 

Prof. Dr. Naci Görür, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerin ardından gündem olan 'deprem dirençli kentler' konusunda sosyal medya hesabından bir son dakika açıklamasında bulundu.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

DAHA GÜÇLÜ AFETLERLE KARŞILAŞACAĞIZ

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Prof. Dr. Naci Görür, konuya ilişkin açıklamasında vatandaşlara, siyasilerden deprem gelmeden önce kentleri dirençli yapma talebinde bulunmalarına ilişkin çağrı yaptı. 

Naci Görür, söz konusu açıklamasında "Arkadaşlar, halkımızın ve yöneticilerimizin pek fark etmediği bir gerçeği tekrar hatırlatmak istiyorum. Çoğumuz bugün deprem deyince Şubatta olan depremlerin sırtımıza yıktığı sorunları düşünüyoruz. Halbuki o depremler daha yeni oldu, zararlarını yeni görüyoruz" ifadelerine yer verdi ve gerçek olanın Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu vurguladı. 

İşte Prof. Dr. Görür'ün o açıklamasının devamı... 


Geri Dön