21 / 05 / 2024

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

Prof. Dr. Naci Görür, daha güçlü afetlerin kapıda olduğunu aktararak, deprem dirençli kentlerin inşa edilmesi gerektiğini vurguladı. İşte Görür'ün o açıklamaları... 



Naci Görür, söz konusu açıklamasında "Bugün yıkılan yerleri tekrar yapmak, halkımızı aç susuz bırakmamak çare değil. Ülkemizi deprem dirençli bir ülke haline getirmediğiniz sürece er veya geç daha güçlü afetlerle karşılaşacağız ve çok sayıda canımızı kaybedeceğiz" ifadelerine yer verdi ve "Karşımıza lütfen depremde yıkılan evleri yenileyeceğiz, sizi aç susuz bırakmayacağız edebiyatı ile çıkmayın. Asıl sorun o değil, tabii ki onu yapacaksınız" şeklinde konuştu. 

Naci Görür, önemli olanın deprem gelmeden önce şehirlerin deprem dirençli yapılması olduğunun altını çizerek, açıklamasını "Benim cefakar halkım siyasilerden bunu talep etmelidir, sevgiyle" diye tamamladı. 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür den son dakika uyarısı geldi: Daha güçlüleri geliyor!

DEPREMLER ERKENE ÇEKİLMİŞ OLABİLİR

Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündem oluyor. Naci Görür, geçtiğimiz günlerde Türkiye'deki deprem beklentisinin değiştiğini dile getirmişti. 

Görür, söz konusu açıklamasında "İstanbul'un tarihini takip edenler, İstanbul'da depremlerin olduğu belli. Benim deprem beklentim biraz değişti" diyerek, 6 Şubat depremlerinin de çok normal, rastgele herhangi bir levha içindeki bir fayın deprem üretmesi gibi algılanmaması gerektiğini vurguladı. 

Kahramanmaraş depremlerinde 3 levhanın bağıl olarak birbirlerine göre ciddi hareket yaptıklarına vurgu yapan Görür, açıklamasında "En azından 7,5 metre. Bu levhaların bu boyutta hareket etmeleri onların yakın çevrelerindeki her şeyi etkiledi. Stres alanını değiştirdi. Stres bir fayın kendi içindeki kayayı kırmak için ihtiyaç duyduğu kuvvet. Bu levha hareketleri her fayın içine o kayaları kırmak için ihtiyaç duyduğu kuvveti yükledi" ifadelerine yer verdi. 

Görür, "Doğu Anadolu'da stresi biriktirmiş, deprem oluşturma periyodu yaklaşmış olan faylarda erken harekete geçme olabilir" diyerek, Marmara depreminin de erkene çekildiğine dikkat çekti. 

Mutfaklara resmen ateş düştü! İşte son dakika Aygaz, İpragaz, Bizimgaz Eylül 2023 fiyatları!

Peugeot 208, 308, 408 ve 508 Eylül fiyatları ne kadar? Güncel rakamlar tek tek açıklandı! Şimdi bakın!

Araç sahipleri aman dikkat! Ek MTV'nin ilk taksit ödemesi bugün son!

EYT'de prim iadesi detayları ortaya çıktı! Prim iadesi şartları 8 soruda tüm detaylarıyla!


Geri Dön