02 / 05 / 2024

Kahramanmaraş’ta toplu açılış töreni yapıldı!

Kahramanmaraş’ta toplu açılış töreni yapıldı!

Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’a toplam 1 milyar 658 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirtti. Erdoğan, "Biz İstanbul’a nasıl baktıysak, Kahramanmaraş’a da öyle baktık" diye konuşt



Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kahramanmaraş’ta toplu açılışı yapılan eserlerin toplam yatırım bedelinin 1 milyar 658 milyon lira olduğunu belirterek, "69 ayrı eser. Eğitimde 23 milyon lira maliyeti olan 187 derslik 13 adet ilkokul, ortaokul, liseyi sizlerin hizmetine sunuyoruz" dedi.


Gıda ve Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının 31 milyon; Orman ve Su işleri Bakanlığının 534 milyon bedelli Ayvalık Barajı Sulaması ile Göksun Göleti sulamasını; Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının 588 milyon yatırım bedeli olan Kahramanmaraş Göksu 6. Bölge hudut yolunun tamamladığını söylen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Göksu 6. Bölge Hudut Yolu projesi içinde uzunluğu 7,5 kilometreyi bulan 3 tünel ile 2 viyadüğün olduğunu bildirdi.


Bolu Tüneli’nin 3 kilometre uzunluğunda olduğunu ve 10 yılda 1 milyar lira harcanarak tamamlandığını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, buranın patates tarlası yapılmak istendiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu kadar para harcandı nasıl patates tarlası yaparsınız? Buna ihtiyacımız var" dediğini aktararak, ihaleyi alan yerli ve yabancı ortaklarla görüşerek Bolu Tüneli'ni hizmete açtıklarını vurguladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kahramanmaraş'ta, 3 tüneli 100 milyon liraya mal ettik. Ülkenin, milletin emanetine nasıl sahip çıktığımızı görmek isteyen gelsin Göksun’daki tünellere baksın. Halep oradaysa arşın Kahramanmaraş’ta" dedi. Enerji Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Vakıflar Bölge Müdürlüğünün Kahramanmaraş’a yaptığı yatırımlara işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün bunların açılışını yaptıklarını söyledi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, iplik üretim tesislerinden enerji üretim tesislerine, özel hastanelerden su dolum tesislerine kadar birçok alanda yatırım yapan özel sektörün ekonomiye büyük destek verdiğini belirtti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen 12 yılda, Kahramanmaraş’a yapılan toplam yatırımın bedelinin, 14 milyar olduğunu kaydederek, “Kahramanmaraş’a bu yakışır. Biz İstanbul’a nasıl baktıysak Kahramanmaraş’a da öyle baktık" dedi.


TOKİ Haber


Geri Dön