16 / 05 / 2024

Kalebodur projeye özel ürünleriyle hayat veriyor!

Kalebodur projeye özel ürünleriyle hayat veriyor!

Mimarların yaratıcılıklarına hitap eden Kalebodur, tamamen projeye özel renk ve formlarda ürettiği seramik serileriyle, modern mimari tasarımlar için sınırsız seçenekler sunuyor...





Türkiye’de adı seramik karo ile özdeşleşen Kalebodur’un, mimarların yaratıcı fikirlerini gerçekleştirmelerine destek olmak amacıyla sürdürdüğü çalışmaların son örneği, “Çarşamba Pazarı” projesi oldu. Bursa’nın en büyük semt pazarlarından biri olan “Çarşamba Pazarı” kompleksini, tamamen bu projeye özel ürettiği, petek görünümlü altıgen porselen seramikle kaplayan Kalebodur; projenin mimarına, farklı malzeme renkleriyle ortak bir dil oluşturma seçeneği sundu. 


Kalebodur’un modüler karo sistem serisi Rainbow Plus’ın etkili çözümleriyle 8 bin metrekarelik alan kaplanırken, renk geçişlerinin yarattığı ahenkle tasarımın çevreye uyumlu olması sağlandı. Dona karşı dayanıklı olmasıyla da tercih edilen bir ürün oldu. 


“Bu projenin çatı kabuğu Kalebodur’un özel üretimiyle kaplandı”

Yaklaşık 72 bin metrekarelik alanda, 400 araçlık kapalı otopark ve 250 pazarcının yer aldığı bir yapıyı kapsayan projenin mimarları Ufuk Toktaş ve Oğuzhan Telci şunları söyledi: “Yapının en keskin ana fikri Kalebodur ile birlikte çalıştığımız ‘rengârenk’ teması oldu. Pazar yerinin kabuğunun rengârenk olması fikri, kaplamasının ne olması gerektiği sorusunun cevabını bulmakla gerçekleştirilebilecekti. Barselona’ya yaptığımız seyahatle, Santa Cruz hal binasının yeni tasarımına şahitlik etmemiz de bu tasarımı gerçekleştirmekte etkili oldu. Sonrasında ise hem düşey hem de yatayda dairesel formda devam eden çatı kabuğunun kaplamasının rengârenk olmasının yanı sıra, projede ısı, ses ve su yalıtımına imkân veren altıgen (futbol topu yüzeyi) porselen seramik kullanılmasına karar verildi. Bu fikir, Kalebodur markasının sadece bu projeye özel, bizim yaratıcılığımızı destekleyen yeni bir yatırım yapmasıyla gerçekleşti. Tasarım sürecinde ilk olarak 28 renk tonu seçtik ve Kalebodur ile ilk numune çalışmalarını tamamladık. Sonrasında bu sayıyı düşürerek uygulamaya geçtik.”


Geri Dön