30 / 04 / 2024

Kalekim, Batimat Fuarı’nda teknik çözümleriyle fark yarattı!

Kalekim, Batimat Fuarı’nda teknik çözümleriyle fark yarattı!

Yapı kimyasalları alanında Türkiye’de açık ara birinci olan Kalekim’in Avrupa’da da 5’inci sıraya yerleştiğini belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Bugün Kalekim markasıyla tam 70 ülkede, her yapıya özel teknik çözümler sunuyoruz” dedi.



Kalekim, Paris’te düzenlenen dünyanın en önemli yapı fuarlarından ‘Batimat 2015’te, yenilikçi ürünleriyle fark yarattı. Yapı kimyasalları alanında Türkiye’de açık ara birinci olan Kalekim’in Avrupa’da da 5’inci sıraya yerleştiğini belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Bugün Kalekim markasıyla tam 70 ülkede, her yapıya özel teknik çözümler sunuyoruz” dedi. 


Fransa’nın başkenti Paris’te 2-6 Kasım 2015 tarihlerinde düzenlenen Uluslararası İnşaat Endüstrisi Fuarı ‘Batimat 2015’te yerini alan Türkiye yapı kimyasalları sektörünün lideri Kalekim; teknik yapıştırıcılar, ısı ve su yalıtımı ürünleri, iç ve dış cephe boyaları ile hazır renkli sıvalardan oluşan en yeni ürünlerini, dünyanın dört bir yanından gelen profesyonel ve tüketicilerle buluşturdu. 


Yapı sektöründe 42. yılını kutlayan Kalekim’in, köklü Ar-Ge tecrübesiyle geliştirerek ilklere imza attığı ürünlerini ‘teknik çözüm’ konseptiyle sunduklarını belirten Kalekim Genel Müdürü Altuğ Akbaş, “Faaliyet gösterdiğimiz iş kollarında lider ve yenilikçi çizgimizden ayrılmadan ürün gamımızı, sektördeki trendleri ve tüketici ihtiyaçlarını gözeterek yeni ürünler ile genişletiyoruz. Bugün 70 ülkeye ürünlerini sunan Kalekim olarak, uluslararası pazarda büyümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 


Zorlu kış şartlarında mükemmel çözüm

İlk kez İstanbul’daki Yapı Fuarı 2015’te lansmanı yapılan, -10 °C’de dahi yapılara uygulama imkanı sağlayan Wintertech teknolojisi ile zorlu kış şartlarında mükemmel çözümler sunduklarını vurgulayan Altuğ Akbaş, Kalekim Wintertech ile artık kışın inşaatların durması gibi zorunlulukları ortadan kaldırdıklarını belirtti. 


Kale Boya ile yaratıcı uygulamalar

Kale Boya’nın, sıradanlıktan uzaklaşmak isteyenlere özel, zenginleştirilmiş dekoratif ürün gamını ziyaretçilerin beğenisine sunduklarını ifade eden Altuğ Akbaş, “Zengin doku ve renk seçenekleri sunan İs7anbul Efekt Serisi’nin yanı sıra, tasarımcılara ilham veren Artcrete, Betonart Fresh ve Camsıva ile yaşam alanlarına farklılık kazandırıyoruz. Fuar süresince birbirinden farklı ve yaratıcı uygulamaları Kalekim standından ziyaretçilere ulaştırdık” dedi.


Isı yalıtım sistemi ile yüzde 50 tasarruf 

Kale Mantolama markasıyla geliştirdikleri ısı yalıtım sistemi ile doğalgaz ve elektrik faturalarında yüzde 50’ye varan tasarruf sağladıklarına dikkat çeken Altuğ Akbaş, şunları söyledi: “Yalıtım sistemimiz, sağlanan tasarrufla birkaç yılda maliyetini karşılayıp, binanın ömrü boyunca tasarruf sağlamaya devam ediyor. Kale Mantolama ile garanti altına aldığımız binalarda yaşayan tüketiciler, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamalarda yarı yarıya tasarruf elde ediyor.” 


KALEKİM - BATIMAT 2015 BİLGİ NOTU


Kalekim’in, ‘Batimat 2015’te tüketici ve profesyonellerle buluşturduğu, her yapıya özel teknik çözümler sunan yenilikçi ürünleri…


KALEKİM’DEN BİR İLK DAHA:  ‘WINTERTECH’ İLE İNŞAATLAR -10 °C’DE BİLE DURMAYACAK

Kalekim, köklü Ar-Ge tecrübesiyle hayata geçirdiği yenilikçi ürünü Wintertech’i, ‘Batimat 2015’te tüketici ve profesyonellerle buluşturuyor. Kalekim’in, zorlu kış koşullarında dahi yapılara uygulama imkanı sağlayarak bir ilke daha imza attığı Wintertech teknolojisi, artık kışın işe ara verilmesi, ortamın ısıtılmaya çalışılması gibi zorunlulukları ortadan kaldırıyor. Kış aylarında çimento esaslı ürünler ile birlikte güçlü çözümler sunan Wintertech, -10 °C’de dahi kullanım imkanı sağlıyor. Çimento esaslı ürünler +5 ila +35 °C arasında uygulanabiliyorken, Kalekim’in geliştirdiği Wintertech teknolojisi ile üretilen yüksek performanslı seramik yapıştırıcısı 1056 Profesyonel ve gazbeton örgü harcı 1058 Technoblock ürünleri, -10 ila +23 °C arasında rahatlıkla kullanılabiliyor. Kalekim, mimar, mühendis ve profesyonel karar vericilere hitap eden yenilikçi ürünü Wintertech ile sıcaklığın düştüğü kış şartlarında şantiyelerin durmasının önüne geçerek, inşaat projelerinin hızla tamamlanmasına katkıda bulunuyor. 


KALEKİM’DEN İDEAL ENDÜSTRİYEL ZEMİN ÇÖZÜMLERİ: ‘TECNICA’ 

Kalekim’in köklü Ar-Ge tecrübesi ile üretilen ürün grubu Tecnica, zemin sistemlerine getirdiği yeniliklerle; yaratıcı, ekonomik, estetik, güvenli ve uzun ömürlü uygulamalar sunuyor. Kalekim’in Ar-Ge bilgi birikimiyle geliştirdiği Tecnica zemin çözümleri; çevreye duyarlılığından asla ödün vermeyen ürün ailesiyle, üretim ve yaşam alanlarında sürdürülebilirliğe katkıda bulunuyor. Ürün kalitesi ve uzun yıllar koruduğu performansı ile epoksi, ve çimento esaslı seçenekler sunan Tecnica, bütünsel zemin sistemi çözümlerinin yeni adı olarak pazarda büyük ilgi görüyor. 


‘İZOLATEX PLUS’ İLE ÜSTÜN SU YALITIMI 

Su yalıtımı alanında ürettiği güçlü ve kaliteli ürünleri ile teknik çözümler sunan Kalekim, İzoLatex Plus’ın yüksek tutunma gücü ve ekstra elastikiyeti ile su yalıtımı problemlerine son veriyor. Yapılarda en fazla suya maruz kalan banyo, teras, balkon ve havuz gibi ıslak hacimli mekanlar için geliştirilen İzolatex Plus, ekstra performans sağlayan özellikleri ile sıradan yalıtım harçlarının ötesine geçiyor. Çift bileşenli, çimento esaslı su yalıtımı harcı İzoLatex Plus, ekstra elastik olması sayesinde her türlü yaya ve yük trafiğine açık alanların seramik altı su yalıtım uygulamalarında kullanılabiliyor. İzoLatex Plus ayrıca, su depolarında, havuz gibi sürekli ıslak bölgelerde ve temel-perde duvarlarda da kesin sonuç veriyor. İçme suyu temasına da uygun olan İzoLatex Plus, yapılarında uzun ömürlü ve dayanıklı su yalıtımı isteyenler için güvenilir çözümü sunuyor. Kalekim, geliştirdiği su yalıtım çözümleri ile yapılara zarar veren, yapıların güvenliğini ve konforunu olumsuz etkileyen su ve nem unsurlarının önüne geçerek sağlıklı yaşam alanları sağlıyor. Su yalıtımı sayesinde taşıyıcı sistemleri korunan ve bakım masrafları azalan binalar depreme ve yıpranma koşullarına karşı daha dirençli hale geliyor. 

‘ELASTICOOL’ İLE HEM SU YALITIMI HEM ENERJİ TASARRUFU 

Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi Elasticool ile Türkiye’de bir ilke daha imza atan Kalekim, zorlu iklim koşullarına dayanıklı yenilikçi ürünü ile binaları koruma altına alıyor. Radyan ısı enerjisini yansıtabilen  Elasticool,  düşük yüzey sıcaklığı sağlayarak yapıların soğutma sisteminde kullanılan elektrik maliyetini düşürüyor. Böylece yüzde 22 daha az elektrik tüketimiyle tasarruf sağlıyor. Çok geniş bir uygulama alanı bulunan kullanıma hazır Elasticool; beton, sıva, çimento levha, galvaniz, çinko, alüminyum, PVC, polyester, ahşap kaplı düz veya eğimli çatılar, binaların dış cepheleri, taş, tuğla, kiremit, dekoratif kaplamalar, eski bitüm, bitümlü membran ya da asfalt kaplı yüzeyler ile sprey poliüretan köpük üzerinde su yalıtım malzemesi olarak kullanılıyor. Su yalıtım ve enerji tasarruf malzemesi olan akrilik esaslı  Elasticool, çatılarda üstün yalıtım sağlayarak binaların daha uzun ömürlü olmasını da sağlıyor. 


SU YALITIMINDA HIZLI VE ETKİLİ ÇÖZÜM: ‘ULTRALASTIC’ 

Kalekim, su yalıtımının öneminin bilincinde olan mükemmelliyetçi tüketici ve profesyoneller için geliştirdiği su yalıtım ve beton koruma harcı Ultralastic ile en hızlı ve güvenilir çözümleri sunuyor. İç ve dış mekanlarda rahatlıkla uygulanabilen Ultralastic, her türlü yapıda uzun yıllar etkisini koruyan bir su yalıtımı sağlıyor. Yüksek dayanımlı, hızlı, ekstra elastik su yalıtım ve beton koruma harcı Ultralastic, daha sağlam, uzun ömürlü ve konforlu binaların inşa edilmesini sağlıyor. Her türlü yapıda uygulanabilen Ultralastic, korozyonu önlediği için depreme karşı binaların en önemli koruyucusu olarak da kritik bir öneme sahip.  Zorlu koşullara ve yaşlanmaya karşı çok yüksek bir dayanıklılığa sahip Ultralastic’in, beton zeminlerin toprak zemine temas eden alanlarından, eski seramik ya da bitümlü kaplamalar üzerine varıncaya kadar çok geniş bir kullanım alanı bulunuyor. Ultralastic, temel altı su yalıtımı, temel ve perde duvarlar, yaya ve yük trafiğine maruz kalan yüzeyler, hızlı uygulama istenen yerler, teraslar, balkonlar, havuz, su deposu gibi daimi ıslak bölgeler, banyo, duş, tuvalet gibi ıslak hacimli mekanlar, beton, sıva, şap gibi yüzeyler ve seramik altı su yalıtımında rahatlıkla kullanılıyor. Kalekim’in su yalıtımı alanındaki iddialı ürünü, hızlı uygulama ve tuzlu sulara karşı dayanım istenen yerlerde özellikle tercih ediliyor. Uygulanmasından sadece 2 saat sonra yağmura dayanım kazanması, 3 saat sonra üzerinde gezilebilmesi ve seramik kaplama işlemine başlanabilmesi gibi özellikleri ile öne çıkan Ultralastic, işçilikten de tasarruf sağlıyor.


KALİTESİ FRANSA’DAN TESCİLLİ ÜRÜNLER: ‘TECHNOFLEX’ & GRANITECH 

Seramik uygulamaları ürün grubunda C2TE S1 sınıfı esnek, yüksek performanslı, çimento esaslı yapıştırma harcı Technoflex, ani ısı değişimleri sebebiyle oluşan yüzey gerilimlerine dayanıklı olmasından dolayı, iç ve dış mekanlarda ideal çözümler sunuyor. Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından alınan CSTB (Centre Scientifique du Techniques Batiments) Kalite Belgesi’ne sahip Technoflex, kalitesini Fransa’dan da tescilleyen bir ürün olma özelliği taşıyor. 


Aynı zamanda yoğun yaya ve yük trafiğinin olduğu alışveriş-iş merkezleri, hastane, okul gibi mekanlarda güvenle kullanılan yüksek performanslı, kayma özelliği azaltılmış, uzun çalışma süresine sahip, çimento esaslı yapıştırma harcı Granitech de, yapı malzemesi üreticileri için ayrı bir önemi bulunan CSTB Kalite Belgesi ile kalite ve performansını Fransa’dan tescilleyen bir ürün olarak öne çıkıyor.


‘ULTRAFUGA FLEX’ İLE HER TÜRLÜ YAPIDA MÜKEMMEL SONUÇ 

Çimento esaslı, silikon katkılı, yüksek performanslı, 2-20 mm derz aralığı için uygun esnek dolgu malzemesi Ultrafuga Flex, iç ve dış mekanlarda mükemmel sonuç veriyor. Tüm ebatlardaki seramik, granit, kotto, klinker, cam mozaik, mermer, doğaltaş gibi kaplama malzemelerinin derz boşluklarının doldurulmasında kullanılan Ultrafuga Flex, havuz, su deposu gibi ıslak hacimli mekanlarda, yatay ve düşey uygulamalarda ideal çözümler sunuyor. Dış cephe, balkon, teras, alttan ısıtmalı sistem, depo gibi yoğun yaya ve yük trafiğinin yanı sıra ani ısı değişimlerinin olduğu yerlerde güvenle kullanılan yenilikçi ürün; banyo, duş tuvalet gibi ıslak hacimlerde, mutfak gibi kolay kirlenebilen mekanlarda özellikle tercih ediliyor. Yüksek esnekliğe sahip Ultrafuga Flex, zor kirleniyor, kolay temizleniyor. Ayrıca aşınmayan ve çatlamayan yapısıyla pürüzsüz yüzey sağlarken, donma-çözünme çevrimine dayanıklılığıyla her türlü yapıda güvenli kullanım sunuyor. 


MERMER GÖRÜNÜMLÜ ‘ARTCRETE’, TASARIMCILAR İÇİN İLHAM KAYNAĞI

Kale Boya, mermer görünümlü dekoratif kaplama Artcrete ile modern çizgileri zarafetle buluşturuyor. Kale Boya’nın benzersiz ürünü, yüksek mukavemeti ile duvarın yanı sıra zemin uygulamalarında ve ıslak hacimlerde dahi kullanılabiliyor. İlhamını sanattan alan, beton kadar güçlü Artcrete, ismini  de İngilizce sanat (art) ve beton (concrete)  kelimelerinin bileşiminden alıyor.  Yalın tasarıma sahip mermer görünümlü Artcrete, yüksek mukavemetli, darbelere, çizilmelere ve suya dayanıklı yapısıyla öne çıkıyor. Hem zemin hem de duvarda kullanılabildiği için mekan bütünlüğü sağlayan Artcrete, farklı uygulama teknikleri ile farklı desenler yaratma imkanı sunuyor. Renk Ustası’nın 24 farklı rengi kullanılarak binlerce renk elde edilebilen Artcrete’in üzeri Artcrete Coat ile kaplanıyor ve uygulama yıllar sonra da tekrarlanabiliyor.  


KALE BOYA, BÜYÜLÜ MEKANLAR YARATAN ‘İS7ANBUL’ SERİSİ İLE İDDİALI  

Kale Boya, sıradanlıktan sıkılan ve yaşam alanlarını farklılaştırmak isteyenlere, ışığa ve bakış açısına göre farklılaşan sihirli mekanlar yaratan ‘İS7ANBUL’ serisinin zengin dekoratif seçeneklerini sunuyor. Binlerce renk alternatifini farklı zevk ve beğenilere göre geliştiren Kale Boya’nın  yeni ürünleri, kumlu metalik dokuya sahip İS7ANBUL ‘Orion’,  bulutsu görünümüyle iddiali‘Aura’ ve traverten efekt veren ‘Antique’ ile büyüleyici mekanlar yaratıyor. 


Kara sıva, beton, çimento levha, alçı panel gibi mineral yeni yüzeylere, eski boyalı yüzeylere, cam tekstili, macun ve duvar kağıdı üzerine dekoratif etki yaratmak amacıyla uygulanan ‘İS7ANBUL’ serisi, modern evlerden kafelere, özel mekanlardan otellere kadar estetiğin ön planda olduğu her noktada karşımıza çıkıyor. Su bazlı yapısıyla çevre dostu olan seriler, kolay temizlenebilme özelliğiyle kullanıcıların beğenisini kazanıyor. 


‘BETONART’ İLE YAPILAR DİNAMİK VE ESTETİK GÖRÜNÜM KAZANIYOR

Türkiye’de ilk kez Kalekim’in ürettiği brüt beton görünümlü Betonart ile yapılar özüne dönüyor. İç ve dış cepheler için kapsamlı çözümler sunan dekoratif sıva Betonart, yapıları dinamik ve estetik bir görünüme kavuşturuyor.  Dışarıdan içeriye su geçirmediği gibi, içerideki nemi dışarıya atabilme özelliği ile binaların nefes almasını sağlayan Betonart, çimento içermediği için uygulama sırasında ve sonrasında da tozuma gibi bir problem oluşturmuyor. Bugüne kadar bir yapı malzemesi olarak kullanılan brüt beton, Betonart ile mimarlar başta olmak üzere profesyoneller için özel bir dekorasyon malzemesine dönüşüyor. Brüt betonun kattığı doğal görünüm sayesinde özellikle ahşap, cam ve metal gibi unsurlar ile mükemmel bir uyum sağlayan Betonart, çelik konstrüksiyonu çıplak bırakılmış yapılar için vazgeçilmez bir dekoratif malzeme özelliğine sahip.


‘BETONART FRESH’ MEKANLARIN HAVASINI YENİLİYOR

Türkiye’de ilk kez Kalekim tarafından geliştirilen brüt beton görünümlü dekoratif sıva ‘Betonart Fresh’, özel formülü sayesinde kötü kokuları giderdiği mekanlarda estetik ve sağlıklı bir atmosfer yaratıyor. Kullanıma hazır olarak, kova ambalajlarda satışa sunulan ‘Betonart Fresh’, Betonart’ın sahip olduğu estetik özelliklere ilave olarak, sigara, kızartma, kimyasal gazlar gibi kötü kokularıgiderdiği yaşam alanlarında, sağlıklı bir atmosfer oluşturuyor. Özel formülü sayesinde ortamın nem dengesini de sağlayan ve yapılara nefes aldıran ‘Betonart Fresh’, başka hiçbir katkı malzemesine ihtiyaç duyulmadan, mala ile kolayca uygulanabiliyor. Su bazlı olan ‘Betonart Fresh’, çimento içermediği için uygulama sırasında ve sonrasında da tozuma gibi bir problem oluşturmuyor, insan ve çevre sağlığına dost bir ürün olarak öne çıkıyor. Dekoratif kaplamanın en doğal duruşu ile öze dönüşü simgeleyen ‘Betonart Fresh’, sadece mağaza, restoran, sanat galerisi ve ofislerin iç cephelerinde değil, aynı zamanda stil sahibi lüks evlere kadar pek çok mekanda kullanılabiliyor,hafif yapısıyla kara sıva, beton, çimento levha gibi mineral yüzeylerin yanı sıra, alçı sıva, alçıpan, sabitlenmiş kontrplak ve eski boyalı yüzeylere rahatlıkla uygulanabiliyor. 


YAPILARIN DEKORATİF İHTİYAÇLARI ‘CAMSIVA’ İLE KARŞILANIYOR

Türkiye’de ilk ve tek olan ve Kalekim tarafından geliştirilen ‘Camsıva’, camın parlaklığı ve ışıltısını, dekoratif sıva ile buluşturarak iç ve dış mekanlara taşıyor. Tasarımda yeni arayışları ve dekoratif ihtiyaçları karşılayan ‘Camsıva’, içerdiği cam parçacıkları sayesinde, uygulandığı mekanlarda hareketli ve ışıltılı görüntüler yaratıyor. İç ve dış cephelerde, kara sıva, beton, çimento levha gibi mineral yeni yüzeylerin yanı sıra, ahşap, pleksiglas, pütürlü cam ve eski boyalı yüzeylere uygulanan ‘Camsıva’; suya dayanıklı olduğu gibi, yüksek su buharı geçirgenliği ile binaların nefes almasını sağlıyor. Aşırı soğuk veya sıcak, yağmur, kar, nem gibi ağır hava şartlarından etkilenmeyen ‘Camsıva’, aynı zamanda kabarmayan ve çatlamayan yapısıyla öne çıkıyor. ‘Camsıva’, cam parçacıklı yapısından dolayı aydınlatma ile bütünleşerek tasarımcı için değişik mekanlara özel olanaklar sunuyor. Alışılmış sıva ve boya ürünlerinden farklı yapısıyla ayrılarak etkili sonuçlar veren ‘Camsıva’, yurtiçinde ofis, restoran, mağaza, otel ve eğlence mekanları gibi farklı alanlarda kullanıldığı gibi, ışıltılı görüntüsünden dolayı yurtdışında da çeşitli projelerde sıklıkla tercih ediliyor. 


‘KALE MANTOLAMA’DAN 10 YIL ÜRÜN, 2 YIL UYGULAMA GARANTİLİ ISI YALITIMI PAKETİ

Isıtma ve soğutma amacıyla kullanıldığı yapılarda yarı yarıya enerji tasarrufu sağlayan ‘Kale Mantolama’, kaliteli ürün ve uygulamalarıyla yalıtım sektöründe fark yaratıyor. ‘Kale Mantolama’nın garantili yalıtım sistemi, uygulandığı yapının ömrü boyunca enerji tasarrufu ve konfor sağlıyor. ‘Kale Mantolama’ ile gerçekleştirdiği yalıtım sistemini, 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisiyle sunarak Türkiye’de bir ilke imza atan Kalekim; tüketici ve sektör profesyonelleri için yenilikçi çözümler geliştirmeye devam ediyor. Kalekim’in ‘EPS’ ve ‘Taşyünü’ ile sunduğu ‘Kale Mantolama’ sistemi, uygulama sonrası hatalı çizim, montaj ve işçilik nedeniyle meydana gelebilecek hasarlara karşı da güvence getiriyor. Kale Mantolama’nın her bir bileşeninin yüksek kalite standartlarında olması, ısı yalıtım sisteminin performasında başarı sağlıyor. 



Geri Dön