05 / 05 / 2024

Kaleköy'de öğrenciler okula tekneyle gidiyor!

Kaleköy'de öğrenciler okula tekneyle gidiyor!

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kaleköy'de okul olmadığından öğrenciler, okula deniz yoluyla gidip geliyor. Birinci dereceden sit alanı olan Kaleköy ve Alan mahallelerine yol yapılamıyor. Ancak öğrenciler bu durumdan memnun..



Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kaleköy'de öğrenciler, okula deniz yoluyla gidip geliyor. Kaleköy ve Alan mahallerinde okul yok. Mahallelerin merkezle kara bağlantısı da yok. Her iki mahalle de birinci dereceden sit alanı. 

Bu nedenle yeni yol yapılamıyor. Eşsiz doğa manzarasından memnun olan öğrenciler yol yapılmasını istemiyor. 


Kaleköy ve Alan mahallelerinde oturan 7 öğrenci, taşımalı eğitimle Demre'deki okullara gidiyor. Alan ve Kaleköy mahallelerinde oturan öğrenciler, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. 

Her sabah Üçağız köyünden çıkan bir tekne, 6.5 kilometre uzaklıktaki Kaleköy'e gidiyor. Saat 07.30'da öğrencileri alan tekne, yeniden Üçağız Köyü'ne dümen kırıyor.

Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca müzik eşliğinde eğleniyor. Öğrencilerin tek meşkalesi müzik değil. Yol boyunca Simena Antik Kenti, tarihi kale, Amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izliyorlar. 


Türkiye'de ilk 


5 yıldır uygulama böyle... Deniz yoluculuğuna eşlik eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Bülent Aldal, uygulamanın Türkiye'de ilk olduğunu söyledi. Ücretleri Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan öğrenciler, hallerinden memnun. Minikler, karayolu yapılmasını istemiyor. Öğrencilerden Ayşe Nur Kiraz, yol yapılması halinde köylerinin bir özelliği kalmayacağına inanıyor, irem Karataş da köyünü doğal haliyle seviyor. 

Yalnızca öğrenciler mi... Tek geçim kaynağı turizm olan dünyaca ünlü Kaleköy'de yaşayanlar da karayolu istemiyor. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön