18 / 05 / 2024

kaleköyde

kaleköyde

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kaleköy'de okul olmadığından öğrenciler, okula deniz yoluyla gidip geliyor. Birinci dereceden sit alanı olan Kaleköy ve Alan mahallelerine yol yapılamıyor. Ancak öğrenciler bu durumdan memnun..

Portföyde kaç fon olmalı ?

Borsa yatırımcısının gündemindeki konulardan biri doğru portföyde kaç hisse bulunması gerektiği.  Bu konuya paralel olarak merak edilen diğer bir konu ise “Bir fon sepeti nasıl oluşturulmalı” sorusu. İşte o sorunun cevabı.   

Isparta Gelendost'ta bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı mecliste!

Isparta ilinin Gelendost ilçesine bağlı bir köyde yapımına başlanan baraj inşaatı meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Cesur, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Villarima Kaleköy lokasyon!

Villarima Kaleköy lokasyon bilgisi haberimizde yer alıyor. İşte Villarima Kaleköy lokasyon ve konum bilgisi...

 Villarima Kaleköy fiyat listesi!

Villarima Kaleköy fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte Villarima Kaleköy fiyat bilgisi ve projeyle ilgili merak edilen detaylar...

Villarima Kaleköy fiyat!

Villarima Kaleköy fiyat bilgisi haberimizde yer alıyor. Projede satışlar başladı. 

Villarima Kaleköy nerede?

Villarima Kaleköy nerede sorusunun yanıtı haberimizde yer alıyor. Projede 3+1 ve 4+1 daireler yer alıyor.

Köyde ve kırsal alanlarda yaşayanlar dikkat! O süre uzatıldı!

Köyde ikamet eden ve köy nüfusuna kayıtlı evi bulunmayan ihtiyaç sahiplerine satılan taşınmazlar üzerinde bina yapılmaması veya bunların taksitlerinin zamanında ödenmemesi durumunda taşınmazın köy tüzel kişiliği adına tescil edilmesi için öngörülen süre 31 Aralık'a uzatıldı.

Rahmi Koç’un Kaleköy'deki tarihi evi!

Rahmi Koç, Kaleköy'deki tarihi evine gitti. 5 kamarası bulunan yelkenli yatını, evinin bulunduğu Kaleköy’de demirleyen Koç, evinde dinlendi...

Elazığ depreminde hasar gören 18 köyde yeni konutlar inşa ediliyor!

Elazığ depreminde ağır hasar gören 18 köyde konut yapımına devam ediliyor. TOKİ tarafından inşa edilen konutların 2 ay sonra tamamlanması planlanıyor.

İran'daki depremde 43 köyde evler hasar gördü!

İran'ın Türkiye sınırındaki Batı Azerbaycan eyaletinde meydana gelen depremde 25 kişinin yaralandığı, 43 köyde evlerin hasar gördüğü belirtildi...

Ayvacık'taki 12 köyde 85 konut hasar gördü!

Ayvacık ilçesinde hasar tespit çalışmaları yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 12 köyde 85 konutun hasar gördüğünü söyledi.

Mimar Orhan Özgüner Köyde Mimari’yi anlattı!

Mimar Prof. Dr Orhan Özgüner'in  1968’de yaptığı Köyde Mimari Doğu Karadeniz araştırmasının fotoğrafları Türk ve İslam Eserleri Müzesi’nde meraklılarıyla buluştu.Özgüner, köy evinin sosyal düzenin yansıtıcısı olduğunu söylüyor.

Köyde ev yapma maliyeti 2019!

Köyde ev yapma maliyeti inşaat türüne göre değişebiliyor. Köyde genelde basit inşaatlar yapılıyor. Peki, 2019'da köyde ev yapmak kaça mal olacak?

kaleköyde Haberi

kaleköyde

Antalya'nın Demre ilçesine bağlı Kaleköy'de öğrenciler, okula deniz yoluyla gidip geliyor. Kaleköy ve Alan mahallerinde okul yok. Mahallelerin merkezle kara bağlantısı da yok. Her iki mahalle de birinci dereceden sit alanı. 

Bu nedenle yeni yol yapılamıyor. Eşsiz doğa manzarasından memnun olan öğrenciler yol yapılmasını istemiyor. 


Kaleköy ve Alan mahallelerinde oturan 7 öğrenci, taşımalı eğitimle Demre'deki okullara gidiyor. Alan ve Kaleköy mahallelerinde oturan öğrenciler, diğer taşımalı eğitim gören arkadaşlarından farklı olarak deniz yolunu kullanıyor. 

Her sabah Üçağız köyünden çıkan bir tekne, 6.5 kilometre uzaklıktaki Kaleköy'e gidiyor. Saat 07.30'da öğrencileri alan tekne, yeniden Üçağız Köyü'ne dümen kırıyor.

Öğrenciler, yarım saat süren deniz yolculuğu boyunca müzik eşliğinde eğleniyor. Öğrencilerin tek meşkalesi müzik değil. Yol boyunca Simena Antik Kenti, tarihi kale, Amfitiyatro ve eşsiz manzarayı izliyorlar. 


Türkiye'de ilk 


5...