16 / 05 / 2024

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

Kaleseramik 25 TL sabit pay fiyatı ile halka arz ediliyor. Peki Kaleseramik hangi bankalarda var? İşte Kaleseramik halka arz ile ilgili detaylar...  



Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, 2022 yılındaki satış ve kârdaki dikkat çekici artışlar ile ilgili de konuştu ve "2022 yılında ekonomik durgunluk ile azalan talebe karşın, katma değeri yüksek satış ve faaliyetlere odaklanarak, önemli bir büyüme sağladık. 31 Mart 2022 ile 31 Mart 2023 arasındaki dönemi kapsayan son bir yıllık net dönem kârımızı, bir önceki döneme göre yüzde 333 oranında artırdık ve 1 milyar 474 milyon TL’ye çıkardık" ifadelerine yer verdi. 

Aynı dönemde FAVÖK'ün de yüzde 104’lük artışla 810 milyon lira, net satışların da yüzde 98’lik artışla 6 milyar 645 milyon lira olduğunu aktaran Altuğ Akbaş, "Satışlarımızın yüzde 30’u yurtdışı satışlarımızdan geldi ve bu dönemdeki ihracatımızın toplamı 2 milyar 18 milyon lira oldu" şeklinde konuştu. 

Altuğ Akbaş, 2023 yatırım planları ile ilgili de "2023 yılında, yurtiçinde kapasite artışının yanı sıra modernizasyon, dijitalleşme, enerji tasarrufları, çevre ve iş güvenliği gibi konularda, toplamda 1 milyar 282 milyon TL’yi aşan yatırımlar planlıyoruz" açıklamasında bulundu. Akbaş, 2023 Mart sonu itibarıyla hala devam eden yatırımlarının 600 milyon liradan fazla olduğunu dile getirdi. 

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, "Türkiye’nin ilk seramik fabrikasını kurmuş ve seramiğin kalesi olmaya 66 yılını vermiş bir şirket olarak, yatırımlarımızın en büyük kaynağını halka arz programımız oluşturuyor" dedi ve halka arz başvurusunun 14 Temmuz'da Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandığının belirtti. 

Bu onayın ardından şirketin yüzde 21.25'lik kısmını yatırımcılara açmış olacaklarını dile getiren Akbaş, "Bu kapsamda şirketimizin, 1 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı dahilinde mevcut çıkarılmış sermayesini 405 milyon 388 bin 195 TL’den 109 milyon 390 bin 465 TL’lik artışla 514 milyon 778 bin 660 TL’ye çıkarıyoruz" dedi ve sonrasında artırılmış miktar olan 109 milyon 390 bin 465 TL nominal değerli payların sabit fiyat ile halka arz edileceğini belirtti. 

Altuğ Akbaş, söz konusu açıklamasında "Ak Yatırım ve Yapı Kredi Yatırım liderliğindeki konsorsiyum aracılığıyla gerçekleştireceğimiz bu halka arzda; 25 TL’lik Halka Arz fiyatı üzerinden bugün ve yarın talep toplayacağız" ifadelerine yer vererek, yatırımcılardan beklentinin üstünde bir ilgi geleceğine inandıklarını söyledi. 

Kaleseramik 25 TL sabit fiyatla bugün halka açılıyor! Kaleseramik hangi bankalarda var?  

Kaleseramik Genel Müdürü Altuğ Akbaş, halka arz yoluna daha büyük hedefler için çıktıklarının altını çizerek, "Buradan gelecek gelirin yüzde 50’sini Slab-Sinterflex, yüzde 20’sini kredi kapama, yüzde 15’ini sürdürülebilirlik, yüzde 6’sını yurtdışı, yüzde 5’ini banyo ve yüzde 4’ünü de frit alanlarındaki yatırımlarımızda kullanmayı planlıyoruz" açıklamasını yaptı. 

2023 tapu masrafında son dakika! Tapu harçları arttı mı? İşte tapu harç ücretleri Temmuz 2023!

Savaş gerilimi buğday fiyatlarını uçurdu!

Bedelli askerlik ücreti açıklandı: Tam 122 bin 351 TL ödenecek! Başvurular başladı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön