04 / 05 / 2024

Kamu çalışanları dikkat! Eski izinlerinizi kullanabileceksiniz! Yeni dönem başladı!

Kamu çalışanları dikkat! Eski izinlerinizi kullanabileceksiniz! Yeni dönem başladı!

Kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelleri ilgilendiren yıllık izinler ile ilgili yeni dönem başladı. İşte detaylar...



KAMUDA ÇALIŞAN PERSONELLERİN YILLIK İZİN SÜRELERİ NE KADAR?

Kamuda çalışan memurlar 1 yıldan 10 yıla kadar çalışmış ise yıllık izin süresi 20 gündür. 10 yıldan fazla çalışıyorlarsa yıllık izin süreleri 30 gün olarak belirlenir.

Aynı zamanda bazı zorunlu durumlarda yıllık izinlere 2 gün giriş ve 2 gün çıkış olmak üzere toplam 4 gün izin eklenebilir. Memurların izin sürelerini ne zaman kullanacakları amirleri tarafından belirlenir. Denetim otoritesi uygun gördüğü durumlarda toplam yıllık izin süresi verebilir. Ayrıca bu izinler ihtiyaca göre kısım kısım kullanılabilir. Önceki yıllardan kullanılmayan izinler varsa bu izin süreleri azaltılır.

Öğretmen olarak çalışan memurların yıllık izinleri yaz tatili ve dinlenme tatilidir. Bunların dışında yıllık izin hakları yoktur. Aynı zamanda radyoaktif ışınlara maruz kalan memurlara yıllık izinlerine ek olarak bir aylık sağlık izni de verilmektedir.

Yargıtay milyonlarca çalışanı ilgilendiren o karara imza attı! Yıllık izinlere ne olacak?

Yıllık izin sezonu açıldı. Yıllık izinden hangi günler düşüyor. Hangi günler yıllık izine dahil değil?

Yıllık izne çıkacaklar dikkat! Milyonlarca çalışana büyük müjde geldi! Bunu yapana 4 bin 173 lira...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön