20 / 05 / 2024

Kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? Ergün Atalay'dan son dakika açıklaması geldi!

Kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? Ergün Atalay'dan son dakika açıklaması geldi!

700 bini aşkın kamu işçisinin zammının ne kadar olacağı son günlerde en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Peki kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? İşte ayrıntılar...



AHaber'de yer alan habere göre; TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, konu ile ilgili yaptığı son dakika açıklamasında "Biz 15 bin TL teklif ettik, onlar 12 bin TL. Seçimden önce bitirmek istiyoruz ama istediğimiz şekilde bitsin istiyoruz" ifadelerini kullandı ve arzu etmedikleri bir rakam olması halinde bu işin içinde olamayacaklarının altını çizdi. 

Kara yolları, demir yolları, il özel idareleri, şeker fabrikaları, elektrik üretim santralleri, Milli Eğitim ve Milli Savunma bakanlıkları, hastaneler ve üniversitelerin de arasında olduğu kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan 700 bini aşkın işçiyi ilgilendiren 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü görüşmelerinde son dakika gelişmeleri peş peşe geliyor. 

Kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? Ergün Atalay dan son dakika açıklaması geldi!

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Ekonomist Muhammet Bayram da konuya ilişkin bir son dakika açıklamasında bulunarak zam tahminini paylaşmıştı. 

Buna göre, Ekonomist Muhammet Bayram, 2023 Yılı Kamu Toplu İş Sözleşmeleri Çerçeve Protokolü ile ilgili açıklamasında "Burada ben yine 12 bin lira ile 15 bin TL arasında bir rakamla pazarlığın sonuçlanacağını düşünüyorum. 13 bin lira civarında bir taban ücret bağlanır diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı ve bunun işçilerin doğal hakkı olduğuna da dikkat çekti. 

Kamu işçilerinin maaşı 15 bin TL mi olacak? Ergün Atalay dan son dakika açıklaması geldi!

"Memur-Sen Genel Kurulu’nda 1 Mayıs’ta zammın ve sosyal yardım talebinin nihayete erdirileceğini düşünüyorum" diyen Bayram, verilecek haberle işçi tarafının memnun olacağını düşündüğüne de vurgu yaptı. 

700 bini aşkın kamu işçisinin zammı ne kadar olacak? Uzman isim rakamları bir bir açıkladı! 

Altının efendisi İslam Memiş ilk ve son kez açıkladı! Altın ve doları olanlar uyanık olun! Çok batan olacak

Memur maaşlarına ara zam yapılacak mı? Memur maaş zammında 2023 şoku! Rakamlar için gözler 1 Mayıs'ta!

 

 


Geri Dön