04 / 10 / 2024

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hazırlanan Milli Emlak Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Türlerine göre kamu konutlarının metrekare kira bedeli ne kadar oldu?




İLAVE BEDELLER METREKARE BAŞINA KAÇ TL OLACAK?

Söz konusu kira bedeline ilaveten, aylık her bir metrekare için kaloriferci, kapıcı ya da ikisinin de kurum ve kuruluşlarca ödendiği konutlardan  tahsil edilecek ilave kira bedeli metrekaresi 1,09 lira olarak tespit edildi. Elektrik ve su bedelleri, kurum ve kuruluşlar tarafından gerçekleştirilen gerçek giderler göz önünde bulundurularak kullanıcılarından tahsil edilmesi esas olacak.

Kamu konutlarının 2023 kira bedelleri açıklandı! Metrekaresi kaç TL oldu?

Sayaçların ayrılması mümkün olmadığı için elektrik, su ya da her ikisinin hizmet binası veya fabrika tesislerinden ödendiği konutlardan, bu tebliğdeki kira bedellerine ilaveten, aylık her bir metrekare için elektrik sayacının  ayrılmasının mümkün olmadığı durumlarda metrekareye 2,06 lira, su sayacının ayrılmasının olmadığı durumlarda metrekareye 1,79 lira, her ikisi de ayrılamıyorsa metrekare başına  3,85 lira, konutlarda harcanan suyun şehir şebekesi dışında kuyu, artezyen, kaynak suyu ve benzeri su kaynaklarından edinilmesi halinde metrekareye 96 kuruş ilave kira bedeli ödenecek.

Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamındaki kurum ve kuruluşlara ait yurt içindeki kaloriferli konutların yakıtı kurum ve kuruluş tarafından tedarik edilenlerinde oturanlardan ısı pay ölçer veya kalorimetre cihazı montajı gerçekleştirilmemiş konutlarda, her bir metrekare için 3,71 yakıt bedeli alınacak.

Tebliğdeki kira birim bedellerine, 26 Mayıs 2005 tarihli ve 25826 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Milli Emlak Genel Tebliği'nde belirtilen esaslar uygulanarak aylık kira bedelleri hesaplanacak.

Memur ve emekli nefesini tuttu o tarihi bekliyor! Maaş zammı ne kadar olacak?

Türkiye petrol üretiminde sıçrama yaptı! Bakan Dönmez  müjdeyi verdi!

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

 


Geri Dön