02 / 05 / 2024

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

Milyonlarca kişiyi ilgilendiren EYT’den kimlerin emekli olacağı, emeklilik şartlarının nasıl düzenleneceği gibi ayrıntılar bir bir şekillenmeye başlarken, çalışanlar için önemli konulardan kıdem tazminatında ödemenin nasıl yapılacağı da merak ediliyor. Kıdem tazminatlarında bir kesinti olacak mı, ön



Yasası’nın geçtiğimiz hafta içinde netleşmesiyle birlikte, emeklilik kapsamına giren milyonlarca çalışan yılı mutlu bitiriyor. EYT’den kimlerin yararlanabileceği, koşulların nasıl düzenleneceği gibi ayrıntılar günden güne şekillenirken, akıllardaki önemli bir konu da, çalışanlar için büyük önem taşıyan kıdem tazminatının nasıl ödeneceği yönünde.

EYT’liler o detaya dikkat! Kıdem tazminatları ne olacak?

Yasa teklifinin haftaya meclise sunulması beklenirken, yaş dışındaki emeklilik koşulları olan prim günü ve sigortalılık süresiyle ilgili şartları tamamlayanlar yasa çıktığı gibi hemen izin dilekçeleriyle başvuru yapabilecekler.  Peki emeklilik aşamasında kıdem tazminatı hesaplanırken nelere dikkat edilecek? EYT’lilerin kıdem tazminatı konusunda hakları neler? EYT’den emekli olanların kullanmadıkları izin ücretlerinde hesap nasıl yapılacak? İşverenler nasıl ödeme yapacak?

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberine göre, EYT teklifi komisyonun ardından Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşacak ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onaylamasıyla birlikte Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra yürürlüğe girecek.  Teklifin Ocak ayında yasalaşması beklense de,  TBMM’de yapılacak görüşmelerin uzaması ihtimali gerçeğe dönüşürse şubat ya da mart ayına da sarkması bekleniyor.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön