13 / 05 / 2024

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

Kamudan 24 ay vadeyle arsa alan DAP Gayrimenkul peşinatı ödedi

İzmir Alaçatı'daki 3 bin 600 metrekare arsa için yapılan ihalede en yüksek teklifi veren DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. peşinatı ödedi. Satış bedelinin kalanı 24 ay taksitle ödenecek.



DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş. İzmir Çeşme'de en yüksek teklifi vererek açık artırma yoluyla satın aldığı Alaçatı'daki  3.607 metrekare arsa için ilk ödemeyi gerçekleştirdi. Eylül ayında yapılan ihalede en yüksek teklifi yapan DAP Gayrimenkul Geliştirme, peşinat olarak 20 milyon 50 bin lira ödedi. Satış bedelinin kalan kısmını 24 aylık vadeye bölerek ödeyecek olan şirket vade farkı olarak de yüzde 9 faiz ödeyecek. 

Yeni proje geliştirilecek

Toplamda 80 milyon 200 bin lira bedelle satın alınan arsa ile ilgili kamuoyu aydınlatma platformuna bir açıklama yapan DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş.'den yapılan açıklamada, "22.09.2022 tarihli KAP duyurumuzda Şirketimizin, "T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tarafından Satışa Sunulan Taşınmazların Açık Artırma ile Satış" müzayedesine katıldığını ve en yüksek teklifi verdiği duyurulmuştu. Söz konusu arsanın satın alma  işlemlerine ilişkin T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile yapılan görüşmeler tamamlanmış ve Gayrimenkul Satış  Sözleşmesi 19.10.2022 tarihinde (bugün) imzalanmıştır. İhale bedelinin yüzde 25'i olan 20.050.000 TL peşinat olarak ödenmiş olup geriye  kalan kısım 24 ay vadeli şekilde ödenecektir" denildi. Yapılan açıklamada ayrıca,  arsa bedelinin vadeye bağlanan tutarına sözleşmenin imzalandığı tarihten itibaren yıllık yüzde 9 oranında basit faiz (vade farkı) uygulanacağı ve vade  farkı ödemelerinin satış bedeli taksit ödemeleri ile aynı tarihlerde yapılacağı kaydedildi. Bilgilendirme notunda alım amacının proje geliştirmek olduğu ve söz konusu satın almanın şirketin faaliyetlerine olumlu yansıyacağı belirtilirken projeyle ilgili gelişmelerin de yatırımcılarla paylaşılacağı ifade edildi. 

DAP 1981'den beri sektörde

DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 1981 yılında Eltes İnşaat adıyla kurulduktan sonra 2001 yılında isim değişikliği yaparak DAP Gayrimenkul Geliştirme ismini aldı. Bugüne kadar 2,5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanı imalatı yapan DAP Gayrimenkul Geliştirme A.Ş., 15 binin üzerinde konut, ofis, iş merkezi, otel, okul ve hastane projesine imza attı.

 

Yeni Levent'te Dap Gayrimenkul'ün ve Emlak Konut GYO'nun toplam geliri yükseldi! 

Dap Levent fiyat listesi Ekim 2022! 

DAP Gayrimenkul'den Çeşme'deki 3 bin 607 metrekarelik arsaya 80.2 milyon TL'lik teklif! 

 


Geri Dön