03 / 05 / 2024

Kanal İstanbul yapılmalı mıdır? Anket sonuçları açıklandı! 

Kanal İstanbul yapılmalı mıdır? Anket sonuçları açıklandı! 

Artıbir Araştırma Şirketi, çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul hakkında anket yaptı, araştırmaya katılanların yüzde 72.4'ü Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı çıktı.



Artıbir Araştırma Şirketi, çılgın proje Kanal İstanbul'a dair yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı. Cumhuriyet gazetesinde yer alan habere göre yapılan araştırmaya katılanların yüzde 72.4'lük kısmı Kanal İstanbul projesinin yapılmasına karşı çıktı. Araştırma sonuçlarını yorumlayan Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, Kanal İstanbul için referandum yapılırsa Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir farkla kazanacağını dile getirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul için gerekirse referanduma gidilebileceğini açıklamıştı. Ekrem İmamoğlu'ndan sonra HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de referandum çağrısı yapmıştı. Konu hakkında konuşan AKP Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise referandumun gündemlerinde olmadığını söylemişti.

26-27 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilen araştırmada 500 kişiye, telefonla gerçekleştirilen görüşmelerde, "Sizce Kanal İstanbul projesi yapılmalı mı?" sorusu yöneltildi. Ankete katılan kişilerin yüzde 72.4'ü Kanal İstanbul'un yapılmasına karşı çıkarken, yüzde 21.2 'evet cevabını verdi. Katılanların yüzde 6.4'ü de 'fikrim yok' dedi. 

Araştırma sonuçlarını masaya yatıran Artıbir Araştırma Genel Müdürü Hüseyin Çalışkaner, İstanbul halkının Kanal İstanbula karşı olduğunu söyleyerek, "Kanal İstanbul konusunda Ak Parti’nin halkı ikna etmesi çok zor görünüyor" diye konuştu.

Çalışkaner, Kanal İstanbul projesi içim için İstanbul'da referanduma gidildiği takdirde Ekrem İmamoğlu'nun büyük bir farkla kazanacağını savundu.

 

Kanal İstanbul, Marmara depremini tetikleyecek mi?


Geri Dön