11 / 05 / 2024

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul'un çevresinde inşa edilecek Yenişehir'de imar krizi! 

Kanal İstanbul’un etrafında inşa edilmesi planlanan Yenişehir’in imar uygulamalarında kriz devam ediyor. İşte son dakika gelişmeleri...



CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, konu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre; CHP'li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Yenişehir'in imar uygulamasında kriz yaşandığının altını çizdi ve "İstanbul'da sosyal konut kuraları bile en son sıraya atıldı" açıklamasında bulundu.

Nadir Ataman, Çevre Bakanı Murat Kurum'un 2018 senesinden beri bölgedeki imar uygulamasının bitirileceği ile ilgili açıklamalarına da atıf yaptı. 

Kanal İstanbul un çevresinde inşa edilecek Yenişehir de imar krizi! 

"Bakandan ses yok. Kulislerde, hala imar uygulamasını bitirmediği için Cumhurbaşkanı ile aralarının açıldığı, seçim öncesi bir kabine revizyonu olacağı ve görevden alınacağı yine konuşuluyor" ifadelerini kullanan Nadir Ataman, "Biz senelerdir ‘bu imar uygulaması olmaz, olamaz' dediğimizde bize her mecradan cevap yetiştiren bakanlık ve TOKİ yetkililerine sesleniyorum" dedi ve kimin haklı çıktığı sorusunu yöneltti. 

Ataman, konu ile ilgili açıklamasında "TOKİ alanda 8 ihaleye çıktı iptal etti, imar uygulaması bitmedi" şeklinde konuştu ve bitmeyen imar uygulamaları ile yapılmayan ihalelerin altını çizdi.

Kanal İstanbul un çevresinde inşa edilecek Yenişehir de imar krizi! 

Geçtiğimiz günlerde de İstanbul'un Karadeniz kıyısındaki sevimli sahil kasabası Karaburun'da Kanal İstanbul düzenlemesi yapıldığı belirtilmişti. Kanal İstanbul'un çıkışında yer alan ve yeniden planlanan 2.8 milyon metrekarelik Karaburun Mahallesi'nin imar planlarında konut, AVM, rezidans, otel düzenlemesi yapıldı.

Toplam 2 milyon 873 bin 424 metrekarelik alan yeniden planlandı ve 1 milyon 258 bin 572 metrekarelik kısım konut için ayrıldı. Bu kapsamda belirlenen emsale göre bu alanda 378 bin 223 metrekarelik konut inşaatı hayata geçirilebilecek.

Aralık 2022 enflasyon rakamları açıklandı! İşte TEFE TÜFE Aralık 2022 rakamları!

65 yaş aylığı, engelli aylığı, evde bakım parası zammı buz kestirdi! Hemen peş peşe hesaplanan maaşlara bakın!

Çocuk parasına yeni yıl zammı yapılacak mı? Çocuk Destek Bileşeni yeni ay ödemeleri hesaplara yattı mı?


Geri Dön