12 / 05 / 2024

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından, İstanbul’un Karadeniz kıyısında inşa edilecek olan çimento limanı projesine bir buçuk sene sonra onay verildi. İşte ayrıntılar...



Birgün’den İsmail Arı’nın haberine göre; Bakanlık tarafından, başvurunun üstünden bir buçuk sene geçtikten sonra, 2 Haziran 2023 tarihinde projeye ilişkin “ÇED Olumlu” kararı verildiği açıklandı. 

Projenin ÇED dosyasında yer verilen bilgilere göre; limanın maliyeti 72 milyon Türk Lirası şeklinde belirtildi. Diğer taraftan, projenin 8 bin 347 metrekarelik alanda inşa edileceği ifade edildi.

Söz konusu limana 200 metre boyundaki iki geminin yanaşabileceği bilgisi de raporda yer aldı. 

Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da karşılanacağı limana onay verildi!

Bakanlığa sunulan ilk ÇED dosyasında liman projesinin amaçları arasında Kanal İstanbul’un çimento ihtiyacının da altı çizildi. 

Söz konusu dosyada, Kanal İstanbul kapsamı için "İlerleyen yıllarda hızlı bir şekilde yapılması düşünülen ‘Kanal İstanbul ve kentsel dönüşüm’ projelerinin, liman projesinin bitmesinden önce başlayacağı nedeniyle yoğun çimento taleplerinin aşırı miktarda artacağı ortadadır" açıklamasına yer verildi. 

Fakat daha sonra bu kısım rapordan çıkarıltı. 

Bunların yanı sıra, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu da, yeni görevini devralarak bakanlık yatırımları ile ilgili ilk planlarını tek tek açıkladı. Planlar arasında Kanal İstanbul projesi de yer aldı. 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından, İstanbul Boğazında yaşanan gemi trafiğinin düşürülmesi, seyir emniyetinin sağlanması ve ülkenin jeopolitik konumu sebebiyle daha da güçlenmesi amacıyla hayata geçirilecek olan Kanal İstanbul Projesinin bağlantı yollarına ve altyapı çalışmalarının hızla başlatılacağına dikkat çekildi. 

Yurt dışı ve yurt içi vekaletle kurban kesim bedelleri ne kadar?

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Emlak Konut GYO Esenler projesi resmen başlıyor! Emlak Konut GYO'dan Atışalanı'na tam 2 bin 84 yeni konut geliyor!

Olası büyük depremde İstanbul kendisini kurtaramayacak! Naci Görür açıkladı: İstanbul’un dışından müdahale gerekecek!


Geri Dön