18 / 05 / 2024

Kandıra'da 42 mahallede fosseptik yapılıyor!

Kandıra'da 42 mahallede fosseptik yapılıyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (ISU) Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı 42 mahallede kanalizasyon atıksularını toplamak için fosseptik inşa ediyor.



Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (ISU) Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı 42 mahallede kanalizasyon atıksularını toplamak için fosseptik inşa ediyor. İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde 5100 km kanalizasyon altyapısı ve 18 adet ileri, biyolojik ve modüler atıksu arıtma tesisi işletiyor.

 

MALİYETİ 2.25 MİLYON TL 

Kocaeli'nin en geniş küçük yerleşim alanlarına sahip Kandıra ilçesinde Merkez ve Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bağırganlı Modüler Atıksu Arıtma Tesisleri işleten İSU. iki ayrı ihale ile eski köylerde fosseptikler yapıyor. Fosseptikler ilçeye bağlı Akıncı İshaklar, Babaköy, Beyce Çavuşlar,Pınarlı Merkez, Çakmaklar,Çerçili, Goncaydın Tekkeşinler, Eğercili Güvenler ve Merkez. Karapan Davutlar, Kemerlerve Pestiller, Lokmanlı, Şerefsungur Tekkeli, Tatarahmet Karamanlar, Avdan Boğallar. Ağaçağıl Dereli ve Gügürler, Sarıcaali Çiller. Balcı Çukur Balcı. Seyitaliler Davutlar ve Arıklar, Mülkşeyhsuvar Solaklar ve lğnehanlar. Pelitpınarı Hatipler, Özbey Kumlu ve Türkmen. Duraçalı Alaybeyi, Üğiimce Köserlerve Büyük Üğümce, Yusufça Merkez ve Gebeli, Çakırcaali Cicili.Teıziler Boşnaklar ve Piroğlu, Bozburun Merkez,Çalyer Taslaklar, Doğancılı Merkez. Escntepe Ramazanlar, İncecik Badetler, Kaymaz Küçük Hasanlı ve Nasuhlar Merkez olmak üzere 42 mahallede yapılıyor. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlanılan ve beş ayda tamamlanması hedeflenen çalışmalar ile 42 ayrı yerleşim alanının atıksuları fosseptiklere kavuşacak. 


Günboyu


Geri Dön