05 / 05 / 2024

Kandıra'da 42 mahalleye fosseptik inşa ediliyor!

Kandıra'da 42 mahalleye fosseptik inşa ediliyor!

Kocaeli Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSU) Genel Müdürlüğü, Kandıra ilçesine bağlı 42 mahallede kanalizasyon atık sularını toplamak için çeşitli büyüklüklerde fosseptik inşa ediyor.



İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde 5 hin 100 km kanalizasyon altyapısı ve 18 adet ileri, biyolojik ve modüler atık su arıtma tesisi işletiyor. Yüzde 99,9 oranında atık su arıtması gerçekleştiren kurum, Kullar Alık Su Arıtma Tesisi'ni rehabilitasyonu yanı sıra Dilovası'nda atık su arıtma tesisi inşa ediyor. Küçük yerleşim alanlarında modüler atık su arıtma tesisi yaparak işleten İSU, bu alanların atık sularını toplamak için de fosseptikler inşa epor. 


42 MAHALLEDE İNŞA EDİLİYOR 

Kocaeii'nin en geniş küçük yerleşim alanlarına sahip Kandıra ilçesinde merkez ve Cebeci İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile Bagırganlı Modüler Atıksu Arıtma Tesisleri işleten İSU, iki ayrı ihale ile eski köyler de fosseptikler yapıyor. 800, 500, 250 ve 150 kişilik nüfusa göre olmak üzere çeşitli büyüklüklerde ve betonarme olarak inşa edilen fosseptikler ilçeye bağlı Akıncı İshaklar, Baba köy, Beyce Çavuşlar, Pınarlı Merkez, Çakmaklar, Çerçili, Goncaydın, Tekkeşinler, Eğercili, Güvenler ve Merkez, Karapan Davutlar, Kemerler ve Pestiller, Lokmanlı, Şerefsungur Tekkeli, Tatarahmet Karamanlar, Avdan Boğallar, Agaçagıl Dereli ve Gügürler, Sarıcaali Çiller, Balcı Çukur Balcı, Seyitaliler Davutlar ve Arıklar, Mülkşeyhsuvar Solaklar ve İğnehanlar, Pelilpınarı Hatipler, Ozbey Kumlu ve Türkmen, Duraçalı Alavbeyi, Ugümce Küserler ve Büyük Uğümce, Yusufça Merkez ve (îebeli, Çakırcaali Cicili,Terziler Boşnaklar ve Piroğlu, Bozburun Merkez, Çalyer Taslaklar, Doğancılı Merkez, Esentepe Ramazanlar, İncecik Badetler, Kaymaz Küçük Hasanlı ve Nasuhlar Merkez olmak üzere 42 mahallede yapılıyor. 


2.25 MİLYON TL MAL OLACAK 

Geçtiğimiz Ağustos ayında başlanılan ve beş ayda tamamlanması hedeflenen çalışmalar ile 42 ayrı yerleşim alanının atık suları fosseptiklere kavuşacak. İki proje kapsamında 4 km kanalizasyon altyapısının da yapılacağı çalışmalar toplam 2.25 milyon TL'ye mal olacak. 


Çağdaş Kocaeli


Geri Dön