03 / 05 / 2024

Kandıra'da sosyal tesis projesi hak tesisi ihale edilecek!

Kandıra'da sosyal tesis projesi hak tesisi ihale edilecek!

Kandıra Belediye Başkanlığı, Çarşı Mahallesi'nde bulunan namazgah alanı, seminer salonu, etkinlik ve eğlence alanı, kafe projesi fonksiyonunun üst hakkını ihale ediyor. İhale 26 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.



NAMAZGAH ALANI, SEMİNER SALONU, ETKİNLİK VE EĞLENCE ALANI, KAFE PROJESİ FONKSİYONU ÜST HAKKI TESİSİ İHALESİ YAPILACAKTIR


Kandıra Belediye Başkanlığından:

 

No:01 

İşyeri Mevkisi: Çarşı Mah.

No/Nevi: Namazgah Mevki 203 Ada/5-6-34-35 Prs.

Süre: 10 Yıl 

M²: 850 m² İnşaat Alanı

Muhammen Aylık Kira Bedeli: 1.165,90 TL + KDV

Tarih - Saat: 26.05.2015   11:00

 

Yukarıda nitelikleri belirtilen fonksiyonu hayata geçirmek gayesi ile yukarıda belirtilen tarih, saat ve şartlarda Kandıra Belediyesi Hizmet Binası 2. Kat Encümen toplantı salonunda, Belediyemiz Kıymet Takdir Komisyonu tarafından uygun görülen 1.165,90 TL + (KDV) alt kira bedeli üzerinden 2886 sayılı D.İ.K. 36. Maddesi Uyarınca Kapalı Teklif usulüyle ihalesi yapılacaktır.

Yeterlik İçin İstenen Belgeler

A) İstenen belgeler

1 - Türkiye'de tebligat için adres beyanı ayrıca irtibat için telefon ve varsa faks numaraları ile elektronik posta adresi,

2 - Ticaret ve/veya Sanayi Odası Belgesi,

a. Gerçek kişi olması halinde ilgilisine göre Ticaret, sanayi Odası veya Esnaf ve Sanatkârlar siciline kayıt olduğunu gösterir belge,

b. Tüzel kişi olması halinde tüzel kişiliğin idare merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya sicile kayıtlı bulunduğu Ticaret ve Sanayi Odasından veya benzeri bir makamdan, ihalenin yapıldığı süre içinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge (Türkiye’de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişiliğin bulunduğu ülkelerdeki merciiler tarafından onaylı ve apostilli olması gerekir.)

c. Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek/tüzel kişilerin her birinin (a) ve (b) deki esaslara göre temin edecekleri belge,

3 - İmza sirküleri,

a - Gerçek kişi olması halinde noter tasdikli imza sirküleri,

b - Tüzel kişi olması halinde, tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerinin bu tüzel kişiliğin bulunduğu ülkedeki yasal merciler tarafından onaylı ve apostilli olması gerekir.)

c - Ortak girişim olması halinde ortak girişimi oluşturan gerçek/tüzel kişilerin her birinin (a) veya (b) fıkralarındaki esaslara göre temin edecekleri belge,

4 - İstekliler adına vekâleten iştirak ediliyor ise istekli adına teklifte bulunacak kimselerin vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin noter tasdikli imza sirküleri vermesi (Türkiye'de şubesi bulunmayan yabancı tüzel kişilerin vekâletnamelerinin bulunduğu ülkedeki Türk Konsolosluğunca veya Türkiye Dışişleri Bakanlığı'nca onaylanmış olması gereklidir.)

5 - İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesini vermesi (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca, Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.

6 - İstenilen bütün belgeler asıl veya noter tasdikli olmalıdır. Yerli veya yabancı isteklilerin sunacağı yurtdışında düzenlenmiş her türlü belgenin ülke mevzuatına göre düzenlenmiş olması, TC konsolosluklarınca veya Dışişleri Bakanlığınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gerekmektedir. Ayrıca yurt dışından temin edilen belgelerin yeminli tercümanlar tarafından tercüme edilmiş olması ve bu belgelerin ibrazı gerekir.

7 - İdaremiz, ihaleye katılacak şirketlerde amaca uygun olarak günübirlik tesis (Kafe) işletmeciliğine dair uzmanlıklara sahip olması şartı gereğince, iş bu ihaleye gireceklerin ihale ilan tarihinden 1 (bir) yıl önce ticaret sicil gazetelerinde yayınlanan faaliyet konuları içinde ticari sicil geçmişinde, proje fonksiyonu doğrultusundaki şartları sağlaması aranır.

İhalelere Katılamayacak Olanlar:

1. Belediyeye vadesi geçmiş ödenmeyen borcu olanlar iştirak edemezler. 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, 4735 Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu ve diğer kanunlardaki hükümler gereğince geçici ve ya sürekli olarak kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olanlar ile 3713 Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçlardan ve organize suçlardan dolayı hükümlü bulunanlar,

2. İlgili mercilerde hileli iflas ettiğine karar verilenler,

3. İdare’nin ihale yetkilisi kişileri ile bu yetkiye sahip kurullarda görevli kişiler,

4. İdare’nin ihale konusu işle ilgili her türlü ihale işlemlerini hazırlamak, yürütmek, sonuçlandırmak ve onaylamakla görevli olanlar,

5. (2) ve (3) bentlerinde belirtilen şahısların eşleri ve üçüncü dereceye kadar kan ve ikinci dereceye kadar kayın hısımları ile evlatlıklar ve evlat edinenleri,

6. (2), (3), ve (4) bentlerinde belirtilenlerin ortakları ile şirketleri (bu kişilerin yönetim kurullarında görevli bulunmadıkları ve ya sermayesinin % 10 undan fazlasına sahip olmadıkları anonim şirketleri hariç)

7. İhale konusu işin danışmanlık hizmetlerini yapan yükleniciler bu işin ihalesine katılamazlar. Bu yasak, bunların ortaklık ve yönetim ilişkisi olan şirketleri ile bu şirketlerin sermayesinin yarısından fazlasına sahip oldukları şirketler için geçerlidir.

8. İhaleye katılma şartlarını taşımayan ve 2886 sayılı Kanun'un 6. maddesi uyarınca ihaleye katılması Kanunen mümkün bulunmayan veya kanunlardaki hükümler gereğince kamu ihalelerine katılmaktan yasaklanmış olan gerçek veya tüzel kişiler ihaleye katılamazlar.

9. Bu yasaklara rağmen ihaleye katılan istekliler ihale dışı bırakılarak geçici teminatları gelir kaydedilir. Bu durumun tekliflerin değerlendirilmesi aşamasından tespit edilememesi nedeniyle bunlardan biri üzerine ihale yapılmış olsa dahi, yatırılan teminat gelir kaydedilerek ihale iptal edilir.

B) İhaleye katılmak isteyenler tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içinde ibraz etmeleri gerekir:

10.1.Teklif mektubunu havi iç zarf

11.2. Noter tasdikli imza sirküleri

12. 3.Tüzel kişiliğin siciline kayıtlı bulunduğu ticaret ya da sanayi odasından ihalenin yapıldığı yıl içerisinde alınmış tüzel kişiliğin sicile kayıtlı olduğuna dair belge

13.4. 2886 sayılı Devlet İhale Kanuna uygun olarak düzenlenmiş geçici teminat.

14.5. Vekâleten katılınması halinde Noter tasdikli Vekâletname

15.6. İhaleye katılacak için Noter tasdikli Yetki Belgesi

16.7. Ortak Girişim olması halinde Noter tasdikli Ortak Girişim beyannamesi

- İşin Geçici Teminatı: % 3 olup, 49.197,36 TL+(KDV)’dir.

- İhale Şartname Bedeli Emlak ve İst. Müdürlüğü’den 50,00-TL bedeli karşılığı alınarak makbuz aslı dosyasına konulacaktır.

- İstekliler, şartnamede ve yukarıda istenen bütün bilgi ve belgelerin Asıllarını, Emlak İstimlak Müdürlüğü’nden Aslı Görülmüştür Kaşesi onayı veya Noter tasdikli suretlerini eksiksiz olarak hazırlayıp, dosyalarını en geç ihale günü 26.05.2015, saat 11:00’e kadar, Kandıra Belediyesi Emlak İstimlak Müdürlüğü’ne verebilecekleri gibi iadeli taahhütlü olarak da gönderebilirler (Posta ile gönderilen tekliflerin de yine aynı saate kadar Yazı İşleri Müdürlüğüne ulaşması şarttır.)

- İdare, ihaleyi yapıp yapmamakta serbest olup, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 17. Maddesi gereğince ilan olunur.



Geri Dön