06 / 05 / 2024

Kapadokya'da butik otel sayısı arttı!

Kapadokya'da butik otel sayısı arttı!

Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kapadokya bölgesinde turizmin yoğunluk kazanmaya başladığı 1985’ li yıllardan sonra bölgede bir biri ardına yeni konaklama tesislerinin yapılmaya başladığını belirtti...




Günümüzden 60 milyon yıl öncesinde volkanik patlamaların süreç içerisinde yağmur,kar erozyon ve rüzgarın etkileşimi ile oluşturduğu dünyanın en ilginç yer oluşumlarından biri olarak bilinen peribacaları diyarı Kapadokya’da konaklama tesisleri artık geçmişin derin izlerini taşıyan yapılardan oluşuyor. Kapadokya bölgesinde ilk çağın yapı sisteminin günümüzün modern yapı sanatı ile bütünleştirilmesi ile birbiri ardına hizmete kazandırılan butik oteller,bölgenin zengin kültürel birimini de günümüze taşıyor.


Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, Kapadokya bölgesinde turizmin yoğunluk kazanmaya başladığı 1985’li yıllardan sonra bölgede birbiri ardına yeni konaklama tesislerinin yapılmaya başladığını belirterek, 1995 li yıllardan sonra da konaklama tesislerindeki ihtiyacın turistlerin doğallığa yönelik taleplerin artması ile birlikte konaklama tesislerinin butik oteller kanalıyla uygulamaya başlandığını belirtti.


Geçmişin kültürel ve tarihsel izlerini ciddi anlamda taşıyan yapıların bölgedeki konaklama tesis anlayışını da ciddi anlamda değişime uğrattığını dile getiren Cingil “Kapadokya bölgesinde özellikle Avrupa ve Uzakdoğu’lu turistleri her mevsim görmek mümkün. Kapadokya’yı tercih eden turist peribacalarının o ihtişamlı görünümünü ,bölgede bulunduğu süre içerisinde hayatının bir parçası olarak algılamak istiyor. Bu doğallıktan hareket ile artık bölgemizdeki konaklama tesislerindeki anlayış ta ciddi anlamda bir değişim içerisine girdi. 1995’li yıllardan itibaren peribacalarının içlerine oyulu mekanlar ile Erken Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan yapı geleneği ile konaklama tesisleri butik oteller olarak da isimlendirilerek bölgemizde bir biri ardına hizmete açılmaya başlandı. Hizmet kalitesinin de artmasıyla birlikte bu tesislerdeki geceleme ücretleri de önemli ölçüde arttı. Göreme başta olmak üzere Uçhisar, Ortahisar ,Mustafapaşa, Ürgüp, Avanos, Çavuşin, İbrahimpaşa, Ayvalı gibi merkezlerdeki butik otel sayısı arttı. Bu tesislerde de yaklaşık 3 bine yakın bir yatak kapasitesine ulaşıldı.”dedi.



Nevşehir Haber


Geri Dön