29 / 04 / 2024

Kapadokya'daki konaklama tesisleri yüzde 80 doldu!

Kapadokya'daki konaklama tesisleri yüzde 80 doldu!

Ramazan Bayramı nedeniyle yorgunluklarını turistik bölgelerde atmak isteyen yerli ve yabancı turistler Kapadokya'ya koştu. Bunun üzerine Kapadokya'da yer alan konaklama tesislerindeki doluluk oranı yüzde 80'i buldu...



Bayram nedeniyle yorgunluklarını turistik bölgelerde atmak isteyenler, konaklama tesislerine akın etti. Ramazan Bayramı nedeniyle Kapadokya bölgesindeki turistik konaklama tesislerindeki doluluk oram yüzde 80'i buldu. Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzer, Kapadokya Bölgesinde turistlerin ziyaret ettiği Zelve Ören yeri, Kaymaklı, Derinkuyu ve Özkonak yer altı kenti ile Gülşehir ST. Jean Kilisesi ve Gülşehir Açıksaray Harabeleri ile birlikte bölgeyi ziyaret eden turist sayısında önemli artış olduğu gözlendi. 


Eylülde daha iyi olacak Ziyaret için rezervasyonların günler öncesinden tamamlandığı Kapadokya bölgesinde havamn açık olması da Kapadokya bayramla birlikte yerli ve yabancı turistin akınına uğradı. 


özellikle küçük el. sanatları ürünleri satan işletmeleri de sevindirdi. Göreme Turizm Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Durmaz, 'Gezi' olayları ve Ramazan dolayısıyla sakinleşen Kapadokya bölgesinde Ramazan Bayramı tatilinin çok hareketli geçtiğini söyledi. Durmaz, "Eylül ve Ekim döneminin de iyi geçmesini umuyoruz" dedi. 


Ocaklar'da boş yatak kalmadı 

GÜNEY Marmara'nın önemli tatil merkezlerinden Balıkesir'in Erdek ilçesine bağlı Ocaklar Beldesi'nde bayramın birinci günü konaklama tesisleri tam kapasite doluluk oranına ulaştı. Belediye, yaptığı anonslarla turistik tesislerden yatakları boşalması halinde bilgi vermesini istiyor. Ocaklar Belde Belediye Başkanı Hüseyin Durak, belde bulunan pansiyonların 10 bin, otel ve apart otellerin ise 2 bin 500 olmak üzere, toplam 12 bin 500 yatak kapasitesine sahip olduğunu belirtti. Durak,"Hepsi bir günde doldu. Ramazan ayının bitmesi ve bayram tatilinin başlaması vatandaşların yoğun ilgisine neden oldu" dedi. Belediye Başkanı Durak, 2012'de beldeyi 500 bin kişinin ziyaret ettiğini bu sezon sayının 600 bine çıkacağını vurguladı. 

Sözcü


Geri Dön