06 / 05 / 2024

Kaporasız ve sözleşmesiz gayrimenkul satılabilir mi?

Kaporasız ve sözleşmesiz gayrimenkul satılabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper 'Kapora alınmadan, sözleşme imzalanmadan tapudan randevu almak ve WhatsApp’tan tapu yollamak bağlayıcı mıdır?' sorusunu yanıtladı.



Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Kapora alınmadan, sözleşme imzalanmadan tapudan randevu almak ve WhatsApp’tan tapu yollamak bağlayıcı mıdır?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Kaporasız ve sözleşmesiz gayrimenkul satılabilir mi?

Kapora alınmadan, sözleşme imzalanmadan tapudan randevu almak ve WhatsApp’tan tapu yollamak bağlayıcı mıdır? E.T.

*****

Okuyucularımın aklına ne ilginç sorular geliyor ama eminim bu durduk yere akla gelmiyordur. Mutlaka başlarına bir şey gelmiş ki bu soruyu soruyorlar. Böyle bir işlemin ‘bağlayıcı olması’ demek yani o gayrimenkulün ‘satıldığı’ anlamına mı geliyor veya ‘satışının vaadedildiği’ anlamına mı geliyor, önce bunu sormak lazım.

Hayır, hiçbiri değil. Bir gayrimenkulün satışı için tarafların bizzat veya bu konuda vekaletname ile yetkili vekil tarafından tapu müdürlüğüne başvurup, satış talebinde bulunması lazım. Bunun dışında bağlayıcı olabilecek bir husus da tarafların notere başvurup satış vaadi sözleşmesi imzalaması şeklinde olur.


Geri Dön