27 / 04 / 2024

Kar yağışlarının başlamasıyla kayak merkezleri hareketlendi!

Kar yağışlarının başlamasıyla kayak merkezleri hareketlendi!

Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları ani düşerken mevsimin ilk karı da yağmaya başladı. Kış turizmi ve kayak merkezleri ise hareketlendi. Kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı.



Türkiye'nin birçok bölgesinde hava sıcaklıkları ani düşerken mevsimin ilk karı da yağmaya başladı. Kış turizmi ve kayak merkezleri ise hareketlendi. Sezon öncesi kayak merkezlerindeki oteller hazırlıklarını tamamladı. Bolu Kartalkaya'da mevsimin ilk kar yağışı etkili oldu. Bolu'ya 45 kilometre uzaklığındaki 2 bin rakımlı Kartalkaya'da, sağanak yerini kara bıraktı. Kayak merkezinde aralıklarla etkili olan yağış nedeniyle kar kalınlığı yer yer 5 santimetreye ulaştı. 


KAR KALINLIĞI 10 CM 

Erzurum'da ise Palandöken Dağı bembeyaz bir örtüye büründü. Dedeman Kayak Merkezi'nin bulunduğu alan tamamen karla kaplanırken, çatılarda oluşan kar kalınlığı 2 santimi buldu. Hava sıcaklığının sıfırın altında 3 dereceye düştüğü Erciyes'te de dünden itibaren başlayan kar yağışı etkili oldu. Kar kalınlığı 10 santimetreye kadar çıktı. Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı ise sıfırın altında 2 dereceyle Ardahan'da ölçüldü. Buzlanma ve don uyarısı yapıldı. 


Sabah Gazetesi


Geri Dön