08 / 05 / 2024

Kara kışta nefes aldıracak! 8000 bin liralık elektrik ve doğal gaz desteği

Kara kışta nefes aldıracak! 8000 bin liralık elektrik ve doğal gaz desteği

Doğal gaz ve elektrik desteği ile ilgili flaş gelişme. 9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenleme ile işverenler, çalışanlara aylık 1000 TL, toplamda da 8.000 TL doğalgaz, ısınma ve elektrik desteği yapılacak. İşte tüm detaylar...



Hürriyet'ten Noyan Doğan'ın yazısına göre; bunlardan bir tanesi de ilk kez uygulanacak olan çalışana elektrik ve ısınma desteği.

9 Kasım’da yürürlüğe giren düzenleme ile işverenler, çalışanlara aylık 1000 TL, toplamda da 8.000 TL doğalgaz, ısınma ve elektrik desteği verebilecek. 9 Kasım’da başlayan destek, 2023’ün Haziran ayına sonuna kadar sürecek. Peki, bu destekten kimler, nasıl yararlanacak?

HAZİRAN’A KADAR SÜRECEK 
Yeni düzenleme ile kasım ayından itibaren 2023’ün Haziran sonuna kadar işverenlerce çalışanlara yapılacak 1.000 TL’ye kadar olan elektrik, doğalgaz ve ısınma giderleri hem gelir vergisinden muaf olacak hem de bu ödemeler sigorta prim kesintisine tabi tutulmayacak.

Bu sayede çalışanına elektrik ve ısınma desteği veren işverenler vergi ve sosyal güvenlik primi açısından teşvik edilmiş olacak. İşverenlerin çalışanlara elektrik veya ısınma yardımı yapması mecburi değil.

Ancak elektrik, doğalgaz, ısınma desteğinin verilmesi halinde ücret olarak vergilendiriliyor ve sigorta primine tabi tutuluyor. Bu nedenle de çoğunluk işveren, çalışanına bu desteği veremiyor. Düzenleme ile işverenler çalışanına bu destekleri verebilecek.

‘9 Kasım tarihinden itibaren tüm işverenler çalışanlarına ısınma ve elektik desteği vermek zorunda mı kalacak?’ diye sorarsanız; hayır, zorunluluk yok, isteyen işveren bu desteği verir ve vergi, sosyal güvenlik teşviğinden yararlanır, isteyen vermez.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön