02 / 05 / 2024

Karabağlar ve Buca'ya dönüşüm yetkisi geliyor!

Karabağlar ve Buca'ya dönüşüm yetkisi geliyor!

AK Parti İzmir Milletvekilleri Rıfat Sait ve Aydın Şengül, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya gelerek İzmir'in sorunlarını konuştu. Sait görüşmede en önemli maddenin kentsel dönüşüm olduğunu söyledi




AK Parti  İzmir  Milletvekilleri Rıfat Sait ve Aydın Şengül, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ile bir araya gelerek İzmir'in sorunlarını konuştu. Görüşmede en önemli maddenin kentsel dönüşüm olduğunu söyleyen Sait, "İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanacak. Görüşmemizde Kemalpaşa, Karabağlar ve Buca'yla ilgili kentsel dönüşüm projeleriyle ilgili talepleri ilettik. Karabağlar ve Buca Belediyelerine kentsel dönüşüm ile ilgili yetki verilecek. Kontrol bakanlıkta olacak. Ancak, süreci belediyeler işletecek" dedi. 


"Aynısını Kocaoğlu da yapsın"

İzmir'de kentsel dönüşüm ve sağlık gibi tüm alanlarda belediye ayırt etmeden yatırımların hızlanması için aracı olduklarını söyleyen Sait, "Biz ideolojik davranmadığımız için diğer belediyelerin de sorunlarını gündeme getirdik. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da ayrım yapmamasını istiyoruz" diye konuştu. 

Sait, iki ay önce belediyeler ve parti teşkilatı ile yaptıkları toplantıda hizmetlerin takibi için İzmir milletvekillerinin bakanlıkları paylaştığını söyledi. Sait, "Benim bakanlıklarım Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı oldu. Vekilimiz Aydın Şengül'ün de isteğiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı da takip ediyorum. Bakanımız İdris Güllüce'den bir randevu almıştık. İlgili genel müdürlerimiz ve biz İzmir'in temel sorunlarını konuştuk. Çözüm ürettik" dedi.

İzmir'deki belediyelerin sorunlarının çözümü konusunda aynı desteği Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da beklediklerini ifade eden Sait, "Bu davranışımızla bir mesaj da vermek istiyoruz. Aynısını büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'ndan da bekliyoruz. Kocaoğlu, maalesef kendi belediyelerine yardımcı oluyor. AK Partili belediyelere yardımcı olmuyor. Kocaoğlu'nun da tüm İzmirlilere kucak açmasını istiyoruz" dedi.


Selçuk'a devlet hastanesi 

Milletvekilleri Şengül ve Sait, Bakan Güllüce ile ayrıca Selçuk'ta plan tadilatı onaylanan Devlet Hastanesi'nin son durumunu da görüştü. "Hastanenin yeni projesi TOKtarafyap" diyen Sait, Bakan Güllüce'nin kendisi ile koordineli çalşan TOK'nin kısa sürece çalışmaları tamamlayacağını söyledi. 


Malzeme desteği istendi 

Sait ve Şengül yine Güllüce'den Bakanlığın Türkiye'nin birçok yerine gönderdiği çöp konteynırlarından Kınık ve Selçuk Belediyesi için de istedi. Yine iki milletvekili Bakan Güllüce'den mahkeme kararı ile iptal olduktan sonra yeniden yapılan 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni planlarındaki değişiklikleri görüştü.




Yeni Asır


Geri Dön