08 / 05 / 2024

Karaburun'a 13 türbinli RES!

Karaburun'a 13 türbinli RES!

Karaburun'a 13 türbinli RES Çalık Grubu'nun Karaburun'a kurmak istediği 13 türbinli RES için Çevre Bakanlığı onay verdi. 278 bin metrekare alana kurulması planlanan santralın bilgilendirme toplantısına halk katılmamıştı



Karaburun'a 13 türbinli RES Çalık Grubu'nun Karaburun'a kurmak istediği 13 türbinli RES için Çevre Bakanlığı onay verdi. 278 bin metrekare alana kurulması planlanan santralın bilgilendirme toplantısına halk katılmamıştı. Aliağaoğlu'nun Rüzgâr Enerji Santralleri (RES) için imar planlarını değiştiren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çalık Grubu'nun rüzgar enerji santraline de onay verdi. Çalık Grubu Karaburun'da 13 türbinli santra] kuracak. Çalık Grubu'nun  İzmir  Karaburun'da kuracağı rüzgar santraline bakanlıktan ÇED onayı çıktı. 13 türbinden oluşacak santral. 

Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak. Rüzgar santralleri için geçtiğimiz nisan aynıda yapılan halkı bilgilendirme toplantısına, santrale tepki gösteren yöre halkı katılmamıştı. 

3 köye kuruluyor Karaburun'un Sarpıncık ve Haseki köylerinde kurulacak olan 13 adet rüzgar türbininden oluşan ve 32.5 Mvv kurulu gücündeki santrale ÇED olumlu onayı bakanlık tarafından verilirken, İzmir Valiliği de Çalık Rüzgâr Enerjisi'nin yapacağı rüzgar yatırımını halka duyuracak. Sarpıncık RES Projesi ile yılda 109.840.000 KW elektrik enerjisi üretilecek. Rüzgâr türbinlerinin kurulacağı alanın büyüklüğü 278 bin me t re kare b üy ii klüğü nde. 

Arazinin yüzde 89'u Haziııe'ye, yüzde 10'u özel şahıslara ait. Arazinin 140 bin metrekaresi Sarpıncık, 137 bin metrekaresi ise Haseki Köyü sınırları içinde kalıyor.


Birgün


Geri Dön