17 / 05 / 2024

Karaburun res

Karaburun res

Yakaköy’deki RES için çıkan kararla sevinen Karaburun, Valiliğin Mordoğan’daki santral için aldığı kararla şok yaşadı. Valilik bölgede yaşam alanına 150 metre uzaklıktaki RES’te kapasite artışı için sunulan ÇED dosyasını kabul etti.

Karaburun'a 13 türbinli RES!

Karaburun'a 13 türbinli RES Çalık Grubu'nun Karaburun'a kurmak istediği 13 türbinli RES için Çevre Bakanlığı onay verdi. 278 bin metrekare alana kurulması planlanan santralın bilgilendirme toplantısına halk katılmamıştı

Karaburun RES'leri bir kez daha reddedildi!

İzmir KARABURUN 'a yapılmak istenen rüzgar enerjisi santrallerinin ( RES ) II Genel Meclisi tarafından red edilmesinin ardından, valilik bu konunun tekrar görüşülmesini talep etti.

Karaburun'a RES onaylanmadı!

Karaburun Yarımadası’nda, doğayı ve sosyal yaşamı hızla tahrip etmekte olan Rüzgar Enerji Satrallerine karşı mücadele devam ediyor. Yaykaköy RES Projesi imar planlarına çifte red geldi...

İzmir Karaburun'daki 12 dükkan yıkılma tehlikesi nedeniyle tahliye edilecek!

Ege Denizi'nde İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında yaşanan depremler sürerken, Karaburun Kaymakamlığı, ilçe merkezindeki Atatürk Caddesi'ndeki Cumhuriyet İş Merkezi'nin yıkılma tehlikesi olduğu sebebiyle tahliye edilmesini istedi.

Yemeksepeti'nden TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı!

Yemeksepeti Üst Yöneticisi (CEO) Nevzat Aydın, Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) üyesi işletmelere toplam 1 milyon TL’lik destek olduklarını, verdiğimiz destekle TÜRES üyesi 500 işletmeye 2 bin TL’lik kira yardımı yaptıklarını söyledi.

İzmir Karaburun Belediyesi hizmet binası için yeni yer arayışında!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen deprem nedeniyle hasar gören Karaburun Belediyesi hizmet binası için yer arayışı devam ediyor.

TÜRES'ten kapalı restoranlardan kira alınmasın talebi!

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Genel Başkanı Ramazan Bingöl, pandemi süreci boyunca kapalı olan restoranlardan kira alınmaması yönünde talepte bulundu. 

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi açıldı!

İstanbul Turizm Ve Otelcilik Anonim Şirketi The Marmara Suadiye Resıdence Şubesi bugün Kadıköy'de 115 milyon TL sermaye bedeli ile Ata Eremsoy tarafından açıldı.

İzmir Karaburun için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Karaburun ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Karaburun'daki ağır hasarlı bina sayısı 44!

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir'in Karaburun ilçesindeki hasarlı binalar hakkında bilgi aldı.

İzmir Karaburun'daki 'karavan otel'e yoğun talep!

İzmir Karaburun'da yaşayan Asna çiftinin geçen yıl açtığı 'karavan otel', koronavirüs salgını sebebiyle izole tatil yapmak isteyenlerden yoğun ilgi gördü.

Karaburun Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karaburun Turizm İşletmeciliği Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Arnavutköy'de 40 bin TL sermaye bedeli ile Selman Ata tarafından kuruldu.

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Res Medya Otomotiv Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 50 bin TL sermaye bedeli ile Murat Çam tarafından kuruldu.

İzmir Karaburun'da yapılaşma izni olmayan meydanda inşaat başladı!

İzmir Karaburun'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı izni olmadan yapılaşma yapılamayan ilçe meydanında CHP’li Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan kafe inşaatına başladı...

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Karaburun'daki sit alanına yapılan inşaatta yıkım başladı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

Karaburun res Haberi

Karaburun res



Doğal yapısıyla,  uluslararası ölçekte koruma altındaki nadir bitki ve hayvan varlığıyla, hala yaşatılmakta olan gelenek görenekleriyle, kara keçisi, nergisi, zeytini, çipurası, kefali, enginarıyla, tertemiz toprağı ve deniziyle İzmir’in cennet köşesi olan Karaburun Yarımadası’nda rüzgar santrallerine karşı mücadele sürüyor.


Yarımada’da yerel inisiyatif mücadelesini yargıya taşıma kararı alırken, Yaylaköy’de Lodos A.Ş.’ye ait Karaburun RES Projesi için 50 yeni türbin lisansına karşı açılan davadan çıkan kararla büyük sevinç yaşadı. Mahkeme savunma’nın kararın faaliyette bulunan türbinleri kapsayıp kapsamayacağının açıklanması istemine, dava konusu işlemin yürütmesinin durdurulması hakkında kısmen karar verilmesinin olanaklı olmadığını belirterek yanıt verdi ve bölge halkı rahat bir nefes aldı.


Ancak Karaburun halkı bu kez Valilikten çıkan bir kararla sarsıldı. İzmir Valiliği Ayen Enerji A.Ş.’ye ait Mordoğan Rüzgar Santrali Projesi için yapılan kapasite artışı...