09 / 05 / 2024

Karadeniz gazının evlere verileceği tarih resmen belli oldu!

Karadeniz gazının evlere verileceği tarih resmen belli oldu!

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Melih Han Bilgin, Karadeniz gazının evlere verileceği tarihi resmen açıkladı.



KARADENİZ GAZI EVLERE NE ZAMAN VERİLECEK!

Melih Han Bilgin,  Zonguldak'ta Filyos Doğal Gaz İşleme Tesisi'nde Karadeniz gazında gelinen son durumu ile ilgili bilgi verdi. 

Tesiste, Karadeniz gazının devreye alınmaya hazır hale gelmesiyle birlikte güvenlik tedbirlerinin de atırıldığını aktaranBilgin, "Bu geceden itibaren güvenlik uygulamalarımız en üst düzeyde başlayacak." ifadelerini kullandı.

Bilgin, Sakarya Gaz Sahası'nda 20 Nisan'da yapılacak "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"ne yönelik hazırlıkların sürdüğünü ve gazın fazlar halinde devreye alınacağını açıkladı. 

Törenin akabinde birinci fazın devreye alınacağını söyleyen Bilgin, Karadeniz gazının evlere verilme tarihinim Mayısın ilk yarısında olacağını açıkladı. 

Bilgin, ilk fazda günlük 10 milyon metreküp doğal gaz üretimi ile hane halkının ihtiyacının karşılanacağını dile getirdi. Bilgin: "Faz-2 ile Türkiye'nin ihtiyacının yüzde 40'ını karşılayacağız. Faz-3 devreye girdiğinde, 2028'de günlük üretim 60 milyon metreküp olacak." ifadelerine yer verdi.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön