29 / 04 / 2024

Karadeniz turları yüzde 300 arttı!

Karadeniz turları yüzde 300 arttı!

Kültür turları, son yıllarda yerli turistlerin akın etmesiyle seyahat pastasında aldığı payı artırdı. Güneydoğu Anadolu, Kapadokya, Ege Akdeniz ve Karadeniz turları tatilcilerin gözdesi olmaya başladı...



Gürcistan'la imzalanan sınır geçişi anlaşması Karadeniz Bölgesi'ne olan ilgiyi yüzde 300 artırdı. Yaşanan hareketliliğe parelel bölgede turizm yatırımları ve istihdam tavan yaptı.


Kültür turları, son yıllarda yerli turistlerin akın etmesiyle seyahat pastasında aldığı payı artırdı. Güneydoğu Anadolu, Kapadokya, Ege Akdeniz ve Karadeniz turları tatilcilerin gözdesi olmaya başladı. Jolly Tur Kültür Turları Müdürü Kerem Gökçe, "10 yıl öncesine kadar kültür turlarıyla 5 bin kişi taşırken bu rakam 2013'te 55 bini geçti. 10 yılda 10 kattan fazla büyüdük. Bu turlardaki en büyük payı yüzde 35'le Karadeniz aldı" dedi. 


6 AYDA 17 BİN KİŞİ 

Karadeniz turlarında her yıl yüzde 100 büyüme kaydettiklerini vurgulayan Gökçe, "Özellikle Türkiye ile Gürcistan arasındaki sınır geçişi anlaşması bölgeye olan ilgiyi yüzde 300 artırdı" diye konuştu. Türkiye'de yaklaşık 50 acentenin mayıs-ekim döneminde Karadeniz'e tur düzenlediğini ve ortalama 75 bin kişinin bölgeyi ziyaret ettiğini ifade eden Gökçe şunları anlattı: "Karadeniz'e 6 aylık süre içinde 300 otobüs ve 100 tarifeli uçak seferiyle ortalama 17 bin kişi taşıyoruz. Bu artışa paralel bölgede turizm yatırımları da hız kazandı." 


30 BİN KİŞİYE İŞ İMKâNI

Rize, Hopa, Ordu, Samsun ve Trabzon'da merkez ve yaylalarda yeni tesislerin açıldığını dile getiren Kerem Gökçe, "Özellikle son iki yılda Rize-Hopa arasındaki kapasite eksiğine karşılık butik oteller açıldı" dedi. Turizm hareketliliğine parelel bölgedeki iş olanaklarının da arttığını vurgulayan Gökçe, sezonda yaklaşık 30 bin kişi istihdam edildiğini ifade etti. Tatilcilerin merkezden çok yaylalarda konaklamayı tercih ettiğini anlatan Görkçe, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bölgede toplam 60 otelle çalışıyoruz. Misafirlerimizin talepleri doğrultusunda yayla konaklamasına ağırlık verdik. Yayla otellerinin çoğunda tek yetkiliyiz."


4 FARKLI HAVALİMANI KULLANILIYOR

Jolly Tur Karadeniz'e 4 farklı havalimanını kullanarak yolcu taşıyor. Kerem Gökçe Samsun, Sivas, Erzurum ve Trabzon Havalimanı üzerinden farklı programlarda tüm bölgeye nüfuz ettiklerini belirterek, "Bölgeye İstanbul, Ankara, Antalya ve  İzmir  çıkışlı uçaklı tur programları düzenliyoruz. Otobüslü seyahatlerde ise Diyarbakır, Bursa, Antalya, Konya Ankara, Edirne, Adana, Mersin, Denizli ve Gaziantep çıkışlı turlarımız var" dedi.


Betül Alakent/ Sabah Gazetesi 


Geri Dön