06 / 05 / 2024

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Karadeniz'de bulunan doğal gaz çalışmasında kritik adım! Türkiye'de bir ilk gerçekleşti

Türkiye, geçtiğimiz yıl Haziran ayında Fatih Sondaj Gemisi'nin Sakarya Gaz Sahası içindeki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük doğalgaz keşfi yaptı. Bulunan gazın karaya taşınmasına kullanılacak dev vanalardan ilki Filyos'a getirildi.



 

FİLYOS LİMANI'NDAN KARAYA ÇIKARILACAK

Karadeniz'de bulunduğu açıklanan doğal gaz 540 milyar metreküplük bir hacme sahip. Gazın Türkiye'deki doğal gaz sistemine Filyos Limanı'ndan karaya çıkarılarak bağlantısı yapılacak. Doğal gazın 2023 yılında sisteme dahil edilmesi için çalışmalar Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı uhdesinde devam ediyor. Gazın sisteme dahil edilmesiyle birlikte Türkiye'nin Rusya ve İran'dan aldığı doğal gaz miktarında azalma olacak ve enerjiye aktarılan kaynaktan tasarruf edilecek. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön